Noordwijk overklast nieuwkomer Nootdorp

© Foto: ANP

Nick Verwoerd
Noordwijk

Dubbel feest voor Noordwijk-coach Kees Zethof. De oefenmeester was zaterdag precies vijfentwintig jaar getrouwd en daarnaast nestelde zijn team zich op imposante wijze aan kop van de ranglijst. De withemden declasseerden op sportpark Duinwetering het gepromoveerde Nootdorp en maakten het half dozijn vol: 6-0.

Met negen punten uit drie duels (doelsaldo: 9-0) voert Noordwijk nu alleen het klassement aan. SteDoCo, dat niet in actie kwam bij Zwaluwen, kan de kustbewoners nog achterhalen.

In vergelijking met de ontmoeting van vorig weekend, tegen Rijnvogels, had Zethof zijn equipe op drie plaatsen gewijzigd. De van blessures herstelde doelman Mustafa Amezrine en Ruperto Dorothea maakten hun rentree, evenals de na een schorsing weer beschikbare Rob Overvliet. Hij was het die ervoor zorgde dat Noordwijk al vroeg op voorsprong kwam. De kopsterke verdediger knikte raak uit een hoekschop van Martijn le Congé.

Het doelpunt was een vlotte beloning voor de gretig ogende gastheren. Zij zetten vroeg druk en boden de geelzwarten, die niet verder kwamen dan het uitdelen van een paar speldenprikjes, nauwelijks de mogelijkheid een aanval op te bouwen.

,,We hebben veel energie in deze wedstrijd gestoken. Dat miste ik vorige week nogal tegen Rijnvogels. Verder trainden we de afgelopen week veel op het voortdurend in beweging zijn. Dat pakte vandaag goed uit”, meende Zethof.

De Noordwijkers domineerden zo op alle fronten, maar het zat hen vooralsnog in de afwerking niet mee. Zo kopten Emiel Wendt en Overvliet, heersend in de lucht, beiden tegen de lat. Na een halfuur was het wel raak. Tjeerd Westdijk reageerde attent, nadat Nootdorp-goalie Yannic Augustinus een inzet van Denzel James onvoldoende keerde: 2-0.

In het tweede deel had Westdijk vlot opnieuw succes. De spits verzilverde een voorzet van James. Aanvoerder Le Congé, vorig seizoen nog verdediger en nu alom present als middenvelder, stond daarna aan de basis van de volgende twee doelpunten. Eerst vond hij vanaf de zijkant de voor het doel opgedoken Wendt (4-0) en niet veel later belandde zijn corner op het trefzekere hoofd van de regelmatig aan het front verschijnende linksachter Brayen Brocker.

Le Congé, die zo een aandeel had in drie doelpunten, blikte dan ook met genoegen terug: ,,Ik ben best trots op die drie assists. Het is voor mij heerlijk om op het middenveld te voetballen. Ik beschik over veel energie en die kan ik nu kwijt. Toen ik nog achterin speelde was die mogelijkheid voor mij toch beperkt.”

Een kwartier voor tijd verhoogde de door invaller Diederick Hoogerwaard weggestuurde Wendt de feestvreugde door met zijn tweede treffer het halve dozijn vol te schieten: 6-0. Een mooie opsteker met het oog op het bekerduel van komende dinsdag. Dan is Fortuna Sittard te gast op Duinwetering.

Noordwijk – Nootdorp 6-0 (2-0). 11. Overvliet 1-0, 33. Westdijk 2-0, 47. Westdijk 3-0, 53. Wendt 4-0, 59. Brocken 5-0, 75. Wendt 6-0. Scheidsrechter: Van de Ketterij. Toeschouwers: 450.

Noordwijk: Amezrine, Ten Hoope, Overvliet, Van der Neut, Brocker, Dorothea (48. Van der Krogt), Reynaers, Le Congé, Wendt, Westdijk (67. Borsboom), James (60. Hoogerwaard).

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.