Een walgelijk wereldje...

Robbert Minkhorst

Wat een verademing was het weer, op bezoek bij een schaatsploeg in een warm land. En dat kwam niet door de entourage.

Corendon nodigde enkele journalisten uit om twee dagen met de sporters op te trekken en het ging er ontspannen aan toe. De sportieve en commerciële belangen zijn enorm als straks het seizoen begint. Onderhuids kon er nog best wat broeien, met eerst de breuk en later de hereniging tussen coach Jan van Veen en Koen Verweij, of de mislukte poging om Sven Kramer vast te leggen. Maar op Tenerife deed niemand daar schichtig over.

Het voetbalseizoen is nu enkele weken op weg. Een overijverige communicatie-adviseur ontfermde zich al over een onschuldig bezoekje aan een training en kwam nadien ook nog met ongevraagde correcties op het verhaal. Een ander probeerde de informatievergaring te manipuleren over een overtreding. Een verbannen voetballer doet de verslaggever in de ban omdat die niet zijn waarheid opschreef, hoewel hij zelf zijn telefoon niet opnam. Twee trainers dreigden met een persboycot, zij het dat één al zijn verontschuldigingen aanbood.

De commercieel manager van Corendon, werkzaam in een sport waar de impact vele malen groter is, vroeg slechts: ’Stuur je de verhalen nog op, als ze zijn gepubliceerd?’ Wat is de voetballerij toch een walgelijk wereldje, soms.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.