Voetbalkooi aan Hoogmadese Van Alcmaerlaan

De voetbal- en basketbalkooi gaat eenderde deel van het huidige trapveld aan de Van Alcmaerlaan beslaan.

De voetbal- en basketbalkooi gaat eenderde deel van het huidige trapveld aan de Van Alcmaerlaan beslaan.© Foto Cyclomedia

Annelies Karman
Hoogmade

De voetbalkooi die de gemeente Kaag en Braassem aan Hoogmade heeft beloofd, komt aan de Van Alcmaerlaan. Een derde deel van het bestaande trapveldje wordt ervoor gebruikt. De kooi gaat zo’n 10.000 euro meer kosten dan de gereserveerde 25.000 euro.

Het gaat om het trapveldje achterin de Van Alcmaerlaan, achter de kerk. Volgens de dorpsraad en bewoners is dat een goede locatie voor het speelveld, waar ook in kan worden gebasketbald.

Met de komst van de kooi gaat een lang gekoesterde wens van de dorpsraad in vervulling. Bestuurslid Koos van der Meer vertelt dat hij er al vier jaar mee bezig is. Tijdens de initiatievenmarkt eerder dit jaar heeft de gemeente geld beloofd aan de voetbalkooi in Hoogmade.

,,Het is belangrijk dat we dit realiseren voor de jeugd’’, vindt hij. ,,We doen het met het hele dorp.’’ Daarmee doelt hij ook op de financiering. De gemeente brengt 25.000 euro in, maar dat is 10.000 euro te weinig om de kooi helemaal te kunnen betalen. De dorpsraad vond in de Rabobank en Caritas belangrijke sponsors en de jeugd gaat geld ophalen in het dorp om het overgebleven gat van vijfduizend euro te dichten. Kaag en Braassem schiet het bedrag wel voor.

De bouw van de kooi begint over een paar weken. De dorpsraad hoopt dat hij half november klaar is. De kooi wordt tien bij twintig meter groot en beslaat daarmee eenderde van het huidige trapveld op het gras. Wat daarvan overblijft, blijft een grasveld waar kinderen en jongeren kunnen spelen en sporten. De speelplaats heeft doelen en baskets en een hek van vier meter hoog. De ondergrond is van beton.

Meer nieuws uit LD

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.