Eetcafé Sijthoff failliet

Loman Leefmans
Leiden

Biologisch Eetcafé Sijthoff is door de Haagse rechtbank failliet verklaard. De eetgelegenheid maakte deel uit van het Sijthoff-complex aan de Leidse Doezastraat. Een woordvoerder van dat culturele centrum laat weten dat het bankroet van het etablissement geen enkele invloed heeft op de rest van de activiteiten.

,,Het restaurant en het centrum staan zowel financieel als juridisch los van elkaar’’, zegt Anne van ’t Zelfde die namens het stichtingsbestuur van Sijthoff spreekt.

Het historische pand waar de gelijknamige drukkerij was gevestigd, werd twee jaar geleden omgevormd tot een cultureel centrum voor lezingen, cursussen, exposities en optredens. In een van de zalen vestigde zich een onafhankelijk biologisch eetcafé. Dat is nu failliet.

De overkoepelende stichting Cultureel Ontmoetingshuis Leiden gaat ervan uit dat er geen doorstart wordt gemaakt en dat er ook geen nieuwe eetgelegenheid komt.

,,We moeten nog bezien wat we met de ruimte gaan doen en wat de mogelijkheden zijn’’, aldus Van ’t Zelfde. ,,Waarschijnlijk wordt het wel iets horeca-achtigs, met bijvoorbeeld de verkoop van koffie en thee. Het is spijtig dat het zo is misgelopen.’’

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.