Tweede editie Zweten & Eten in Lisse

Tweede editie Zweten & Eten in Lisse
© Foto ANP
Lisse

Sporten en culinair genieten. Dat zijn de voornaamste ingrediënten van Zweten & Eten dat zondag wordt gehouden op het parkeerterrein van Keukenhof in Lisse. Met het evenement wordt geld verdiend voor het plaatselijke Jeugdfonds Sport en Cultuur.

Zweten en Eten is een initiatief van de Rotaryclub Lisse-Bollenstreek. Het evenement beleeft op 10 juni zijn tweede editie. Tussen 12.00 en 19.00 uur is er een gevarieerd programma. De nieuwe wethouder van sport en jeugdzorg Jeanet van der Laan geeft het startschot.

De hele middag zijn er tal van activiteiten voor kinderen, waaronder een stoepkrijtwedstrijd, ravotten in het bos, springkussens en allerlei spelactiviteiten. Om 13.00 uur start een run-bike-run, waarbij teams in estafettevorm de strijd met elkaar aanbinden. Ook is er een kidsrun.

Centrale plaats is het festivalterrein met een tiental foodtrucks met uiteenlopende internationale gerechten en een wijnbar. De hele middag is er ook muziek. Dj Hans draait en er is een optreden van de coverband Shaken not Stirred.

De opbrengst van Zweten & Eten gaat naar het Jeugdfonds Sport en Cultuur. Dit fonds maakt het mogelijk voor kinderen uit gezinnen met een laag inkomen om mee te doen aan sport en cultuur. In gezinnen waar bijvoorbeeld het halen van een zwemdiploma, het lidmaatschap van een sportclub of het volgen van muzieklessen om financiële redenen niet vanzelfsprekend is, kan het fonds een bijdrage leveren.

Afgelopen jaar hielp Jeugdfonds Sport en Cultuur Lisse 79 kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar. Het fonds is, net als Zweten & Eten, een initiatief van de Rotary Lisse-Bollenstreek die hiervoor samenwerkt met de gemeente en het Jeugdfonds Sport en Cultuur Zuid-Holland.

Meer informatie over het evenement staat op de website www.zweteneneten.nl.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek