Flink versterkt Foreholte zorgt voor een stunt

Welmoed de Lang
Handbal

Foreholte zorgde voor een stunt door in Kwintsheul nummer twee Quintus 2 met maar liefst 21-28 te verslaan.

De Voorhoutse eerstedivisionist versterkte zich in de winsterstop met de 32-jarige ex-international Wendy Smits, die eerder speelde voor Nederlands kampioen Dalfsen en uitkwam in de Duitse competitie.

De nog altijd fanatieke opbouwer kwam over van concurrent Fortissimo en drukte met acht treffers gelijk haar stempel. ,,Ze komt uit de stad, Almere, en dat merk je in de beleving”, verklaarde trainer Ricardo Clarijs.

Hoofdklasser ROAC liet Schipluiden met 23-15 kansloos. De paarswitten kruipen daarmee naar de derde plaats van onderen en staan nu dus boven de degradatiestreep. ,,We hebben het lek een beetje boven”, sprak trainer Kees Parmentier lachend.

De situatie van hekkensluiter Saturnus lijkt na de 18-28 nederlaag tegen Oliveo daarentegen uitzichtloos, ook al omdat trainer Jos Stigter vorige week opstapte bij de Leidse club. ,,Er was tweespalt in de groep en veel verwijten onderling’’, aldus de vertrokken trainer. ,,Een deel van de groep wilde er samen met mij nog vol voor gaan, maar een deel niet. Ik kon zo niet verder.”

De mannen van HVV ’70 deden in de strijd om het kampioenschap uitstekende zaken door het ervaren Hellas 3 in een stevige, maar uiterst attractieve confrontatie met 35-28 te verslaan. Met Wessel Kuiper in de gelederen, overgekomen van de Haagse tegenstander, sloeg het Voorschotense team voor rust het beslissende gat.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.