Galavoorstelling van Rijnsburgse Boys

Gertjan van Geen
Naaldwijk

180 minuten nacompetitievoetbal tegen Westlandia maakten opnieuw één ding duidelijk: op Rijnsburgse Boys is geen peil te trekken. Drie dagen na de magere prestatie op eigen veld (1-2 nederlaag) hielden de Uien huis in Naaldwijk. Westlandia, woensdag nog een kwispelend hondje, werd keihard terug in zijn mand geduwd: 1-5.

Het waren onthutsende cijfers voor de Naaldwijkers, die woensdag met 1-2 misschien nog te weinig hadden gekregen. De ploeg van trainer Pieter Mulders had misschien een veldoverwicht gehad, het had daar bar weinig mee gedaan. Niettemin voorspelde Mulders al dat het ondanks de nederlaag nog lang geen gelopen koers was. Het was alleen zaak niet opnieuw slap te beginnen en vroeg op achterstand te komen. Daarbij wist de Amsterdammer dat Westlandia op eigen veld voor eigen publiek niet opnieuw op de counter kon gaan spelen. ,,Zij vinden misschien dat ze aanvallend spelen, maar het is reactievoetbal’’, sprak Mulders zaterdag na afloop. ,,Maar dat kunnen wij ook. Daarom hebben wij het vandaag tactisch iets anders gedaan. We hebben hun de bal gegeven.’’

Rijnsburgse Boys had ten opzichte van woensdag twee wijzigingen doorgevoerd. Jorn van Lunteren bleef geblesseerd aan de kant - op zijn plek de afzwaaiende routinier Donny Verdam - en Max Hudepohl moest zijn plaats afstaan aan Dirk Jan van den Oever. Met een verkapte ’kerstboom’ trad geelzwart aan om de aanvallende kracht van de thuisploeg te neutraliseren. Dat lukte aanvankelijk niet - Adnan Bajic schoot via de vingertoppen van doelman Richard van Nieuwkoop over en Ivailo Staal raakte de paal - maar dat was slechts een lauw voorprogramma op wat een Rijnsburgse show zou gaan worden. Na missers van linksback Roderick Gilisse - hij faalde na een vloeiende aanval oog in oog met keeper Jessie van den Burg - en Giovially Serbony - zijn inzet rolde via de binnenkant van de paal voor het doel langs - dachten de Ruijnsburgse fans nog dat het ’zo’n middag’ zou worden. Tien minuten later stond het 0-3. Eest verlengde Joel Tillema een vrije trap van Wesley Goeman, daarna stond Rijnsburgs topscorer op de goede plek bij een puntgave voorzet van Gielisse en een minuut later rondde Serbony fraai af na een pass van Verdam.

De wereld stond daarmee op z’n kop. Rijnsburgse Boys hoefde slechts rustig te blijven en deed dat ook. Het moest tal van corners toestaan, maar zag Westlandia uit slechts eentje scoren. Serbony tekende met een fraaie solo-actie nog voor 0-4, waarna in het slotakkoord Jeffrey Jongeneelen Tillema zijn derde van de middag schonk.

Mulders: ,,Dit was denk ik onze beste wedstrijd van het seizoen.’’

Rijnsburgse Boys: Van Nieuwkoop, Gielisse, Artien, Prijs, Strooker (37. Hudepohl), Van den Over, Goeman, Verdam, Jongeneelen (86. Wijks), Serbony, Tillema (84. Tjon-a Njoek).

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.