Scylla niet op zijn best

Ron Hoogendam
Tafeltennis

De mannen van Scylla zijn tijdens hun eerste wedstrijd van 2016 flink uitgegleden in hun uitbeurt tegen nummer drie Smash'70: 5-1. De Leidse tafeltennisploeg, die thuis nog met 4-2 te sterk was, kreeg in Hattem weinig vat op de Overrijselse tegenstander.

Met name de sterk spelende Olivier Altenburg ondervond veerkracht in zijn eerste partij tegen Martijn de Vries. Na een 0-2 voorsprong denderde De Vries over de Leidse speler heen. Altenburg had sowieso het geluk niet aan zijn zijde want ook tegen Gerben Last trok hij in vijf games aan het kortste eind.

Last had veel respect voor het spel van zijn opponent ,,Hij is gewoon een goede speler.’’ En dat vond Last, een topspeler bij de minder valide tafeltennissers, ook van Joey Boekkooi. De uit het tweede van Scylla overgehevelde speler speelde een beresterke partij tegen Last (0-3), maar verloor van Boris de Vries.

In de eerste divisie A kreeg het gehavende Avanti vanDe Salamanders een flinke draai om de oren: 8-2. In Wateringen kon enkel Steffen Greup het geweld van de thuisclub trotseren. Sterker nog, Greup begon met een daverende 3-1 winst op voormalig Nederlands kampioen Casper ter Lüün. Daarna maakte hij korte metten met routinier Siem van der Valk.

Pecos deelde met Scyedam de punten (5-5). De Oegstgeestenaren lieten hun kopman Changyu Xu thuis en zijn afwezigheid kwam de ploeg duur te staan. Een hoofdrol was er wel voor kersvers Nederlands B kampioen Jop van der Wiel. De 19-jarige boekte zeges op Thomas Baart en Jeroen Bastiaanse. Tegen Nermin Smajic leek nummer drie in de maak, maar de flamboyante Van der Wiel kon na een 0-2 voorsprong niet doordrukken.

De vrouwen van Scylla verpletterden Westa met 5-1 en verstevigden daarmee de vierde plaats in de eredivisie. ,,Ja, het was een flinke walkover’’, glunderde speelster Marlotte Staps. Samen met Kim Vermaas, die binnenkort geopereerd wordt aan haar pols, bleef ze ongeslagen. Marie Depuydt verloor een potje, tegen Kelly van Zon. Het totale duel nam amper twee uur in beslag.

Leuker was het in de eerste divisie, waar De Treffers en Avanti elkaar troffen. Het werd 7-3. De Treffers is favoriet voor de titel. Docos, dat in dezelfde poule uitkomt, verloor met 7-3 van het Zoetermeerse Taverzo.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.