Ananasplan mag onder voorwaarden verder

De Ananas ’by night’.

De Ananas ’by night’.© afbeelding van Egmond totaalarchitectuur

Loman Leefmans
Leiden

Bouwplan De Ananas moet een stuk milieuvriendelijker worden dan het bestaande voorstel. Bovendien komt er onderzoek naar de verkeersgevolgen van het immense appartementencomplex langs de Lammenschansweg. Dat heeft de Leidse gemeenteraad unaniem bedongen bij wethouder Paul Laudy en De Raad Bouw.

Die Katwijkse projectontwikkelaar wil bij de Ananasweg een gebouw laten verrijzen met 430 appartementen tot een hoogte van 59 meter. Dat vindt een aantal raadsleden te groot. En dat er geen sociale huurwoningen in het project zijn opgenomen, steekt ook een deel van de Leidse volksvertegenwoordigers. Toch zet een meerderheid het licht op groen voor het plan.

Het gebouw moet wel een stuk duurzamer worden, met zonnepanelen, isolatie en andere toevoegingen. De ontwikkelaar heeft dat inmiddels toegezegd, maar voor de zekerheid nam de raad een motie aan die dat ook voorschrijft.

Verder zijn gedetailleerde verkeersprognoses gewenst. Die moeten aantonen dat de drukke Lammenschansweg niet helemaal vast komt te staan als er naar schatting duizend wijkbewoners bij komen.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.