Pas één degradant bekend in derde klasse A

Hielke Biemond
Derde klasse

In de derde klasse A zijn op de slotdag zowel onderin als bovenin de nodige beslissingen gevallen. Voor Kickers ’69 bleek degradatie onafwendbaar.

De Leimuidenaren kregen er in hun voorlopig laatste wedstrijd als derdeklasser er flink van langs van Hillegom (10-1), dat juist een stapje omhoog maakt. Voor de kampioen scoorden Jeroen Dedel (3), Ayden Ryan (2), Mitchell van der Paard (2), Nick van Staveren (2) en Ruben Beentjes. Mike Mollers deed bij 1-0 nog wel iets terug. ,,We zijn niet vandaag gedegradeerd. We hebben te vaak niet thuisgegeven’’, was Anton Broers, die de A1 van VVSB gaat trainen, realistisch.

Door een knappe 1-3 zege bij Teylingen sleepte GOL Sport toch nog een beslissingswedstrijd tegen ASC uit het vuur. De verliezer daarvan degradeert alsnog, de winnaar mag het vege lijf via de nacompetitie proberen te redden. Nick van der Reijden (2) was de grote man aan Leidse zijde, waar ook Soufian Achgaf van zich deed spreken. Dorus van der Voort was de doelpuntenmaker van de Sassenheimers, die in de jacht op promotie eerst RVC ’33 treffen. ,,We zullen de scherpte moeten hervinden’’, besefte Laurens Mouter evenwel. ,,Dit is bonus. Wij hadden hier niet ons al neergelegd bij de vierde klasse’’, sprak GOL Sport-collega Anouar Hamdi op zijn beurt.

Ook UDO, dat door een goal van Joep van Vuren met 0-1 verloor van Meerburg, speelt nacompetitie om lijfsbehoud en wel in eerste instantie tegen FC Rijnland.

SJZ handhaafde zich dankzij een 3-2 op Van Nispen. Guus van der Hoeven, Frank Willemse en Hans Coret hadden daar een belangrijk aandeel in, waarna Jelle Vleugel en Dick Verhoeven het nog wel even spannend maakten. ,,Een opluchting’’, bekende trainer Rob van den Wijngaard.

Feest werd er gevierd op Adegeest, waar Voorschoten ’97 door een 2-1 overwinning op MMO de periodetitel opeiste. Mike Nikic (2) was het middelpunt van de vreugde, Richard Bakker maakte de Hoogmadese eretreffer. ,,We spelen nu eerst tegen Schipluiden, dat stopt met zondagvoetbal’’, aldus Mo Bougrine. ,,Geen idee wat de gevolgen daarvan zijn.’’

Paul Pikaar nam bij Alkmania afscheid met een 1-1 tegen Nicolaas Boys. ,,Ik heb twee fantastische seizoen gehad bij deze mooie, warme dorpsclub.’’ De Leidenaar gaat komend seizoen dichtbij huis aan de slag, bij FC Rijnland. Overigens voorkwam Michael van der Zwet dat zijn trainer de bloemen kreeg overhandigd na een nederlaag.

In 3B pakte Stompwijk ’92 toch nog de derde periode. Het won zelf van Blijdorp (2-0) en profiteerde van de champagnebenen bij kampioen UNIO, dat verloor van ONA. ,,We gaan het DOSR nu lastig maken’’, zo keek Rob van Benten, die Tim van Rijn en Toby van Marwijk zag scoren, alvast vooruit naar het tweeluik met de Veenders. Alphen sloot af met een 5-1 nederlaag bij RVC ’33. Justin Verberg redde de eer.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.