Koudekerk verwent toeschouwers niet

Welmoed de Lang
Koudekerk den Rijn

Koudekerk en Lyra hebben allebei geen onaardig elftal. Scoren doen beiden elftallen het hele seizoen echter nauwelijks en dat leverde bij de nacompetitiewedstrijd om een plaats in de tweede klasse dan ook een allesbehalve enerverende aanvalsshow op.

,,Als je had verwacht dat je hier een open wedstrijd zou zien waarin wij alles zouden weggeven, dan ben je inderdaad aan het verkeerde adres. We hebben geen elftal dat een tegenstander even van de mat speelt, zeker een tweedeklasser niet”, verklaarde Koudekerk-trainer Alexander Redel de gekozen verdedigende tactiek. De derdeklasser liet de nummer elf uit 2C aanvallen en probeerde er dan met counters uit te komen. ,,We spelen echt op resultaat. De hele tweede seizoenshelft al, dat werkt voor ons het beste”, aldus centrale verdediger Sander Blijleven zaterdag. ,,We hebben eerder geprobeerd mooi te voetballen en de tegenstander onder druk te zetten, maar daarmee verloren we alles. Met deze tactiek hebben we toch een periode gepakt. Maar toeschouwers worden op deze manier niet verwend, dat klopt.”

Wie echter solide verdedigingswerk kan waarderen, kwam prima aan zijn trekken. Voor rust liet Koudekerk het nerveuze Lyra geen enkele kans en hoewel de Westlanders na de pauze beter uit de kleedkamer kwamen, hoefde doelman Michael Kneulman ook de tweede helft nauwelijks op te treden.

Probleem is echter dat Koudekerk aanvallend tandeloos is omdat het aan een behoorlijke spits ontbreekt. Rick Vogels had voor zijn eerste aanname vaak net te veel tijd nodig en daarnaast draaide hij, net als ploeggenoot Yvar de Groot, het liefst van de goal af in plaats van er naartoe. Menige kans werd zo om zeep geholpen. ,,Vorig jaar hadden we vier spitsen die samen zo’n tachtig doelpunten maakten. Maar die zijn alle vier weg of lager gaan voetballen. Dit hele seizoen scoren we al heel moeilijk”, zei Blijleven, die zelf komend seizoen naar RCL vertrekt. Ook Redel gaat weg. Hij wordt na vier jaar vervangen door de zaterdag aanwezige Ronald Rosdorff. ,,Zeker als we tweede klasse gaan spelen, zou goed zijn als er een paar jongens bij komen”, aldus Blijleven.

Zover is het nog niet. Eerst volgt dinsdag de return en daarna zal de club de tweestrijd met de winnaar van Nieuwkoop - Verburch in het voordeel moeten zien te beslissen. De vraag is echter of Koudekerk met de huidige selectie moet willen promoveren. Redel: ,,Je wil altijd het hoogste nastreven. Als je eenmaal in deze positie bent, probeer je ook promotie te halen. Maar kampioen in de tweede klasse zullen ze volgend jaar niet worden.”

Koudekerk: Kneulman, F. Roosenbrand, Van den Berg, Blijleven, Van Rijswijk, J. Roosenbrand, Van Heerdt (46. Melchert), Wildschut (65. De Schepper), De Groot, Vogels (78. Van Tol), Slotje.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.