Rick Arnoldus mag vanwege werk naar FC Boshuizen

Steef Brandsma
Leiden

Rick Arnoldus heeft van de KNVB toestemming gekregen om dit seizoen voor FC Boshuizen uit te komen. De overschrijvingsperiode voor amateurvoetballers was al ruimschoots verlopen, maar Arnoldus kreeg dispensatie door een gewijzigde werksituatie.

De 21-jarige spelverdeler wilde volgens zijn trainer Jasper de Muijnck graag op zaterdag werken, hetgeen niet rijmt met zaterdagvoetbal voor Katwijk 1.

FC Boshuizen speelt op zondag. De oud-speler van onder meer Sparta en Noordwijk was niet beschikbaar voor een reactie op zijn overstap. Hij was aan het werk.

Na één seizoen op het hoogste amateurniveau bij Katwijk had hij daar met wederzijdse goedkeuring zijn contract laten ontbinden. De middenvelder kwam vorig seizoen tot zes wedstrijden in de tweede divisie, waarvan hij er slechts twee in de basis begon.

Ook dit seizoen mocht hij niet op veel speeltijd rekenen. Daarom had Arnoldus al eerder contact met de technische commissie van FC Boshuizen over een mogelijke terugkeer. Nadat hij zaterdag zijn eerste minuten maakte in een oefenwedstrijd bij de Leidse eersteklasser is de terugkeer nu dus officieel.

De Muijnck, die begint aan zijn eerste seizoen bij FC Boshuizen, is blij met de komt van Arnoldus.

,,Het is nog steeds een heel goede voetballer. Natuurlijk moet hij nog even wennen en zijn plekje vinden in het team. Sinds zijn vertrek is er veel veranderd binnen de selectie. Maar met zijn kwaliteiten ben ik er zeker van dat hij een waardevolle toevoeging is. Ik ben in ieder geval enorm blij met deze versterking.’’

Tijd om zich in te passen in het team is er genoeg: de eerste klasse gaat pas op 24 september van start. De equipe van De Muijnck ontvangt dan Poortugaal aan de Boshuizerkade.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.