Burgemeester ’niet happig’ op TTT en ’gemeente geen makelaar’

Susanne Moerkerk
Leiden

De motorclub MC Trailer Trash Travelers zitten vanaf morgen weer zonder clubhuis. Het verblijf aan de Karel Doormanweg op industrieterrein De Waard moet zaterdag leeg zijn van burgemeester Lenferink.

Eerder dit jaar moest de motorclub het voormalig clubhuis van motorvereniging Pegasus aan de Voorschoterweg verlaten, nadat ze dit in januari 2013 op vijandige wijze hadden overgenomen.

Volgens de burgervader bivakkeert de TTT-groep illegaal in het pand en moeten de motorliefhebbers op een legale plek een clubhuis huren. Waar dat moet zijn, laat de burgemeester in het midden. Volgens de TTT-rijders doet Lenferink weinig moeite om de club aan een nieuw onderkomen te helpen. Dat klopt, meldt Lenferink. ,,We zijn geen makelaar.’’ De gemeente Leiden heeft geen rol in het vinden van een nieuwe plek, daar is het bestuur van de Trailer Trash Travellers zelf verantwoordelijk voor. Tevens meldt burgemeester Lenferink: ,,Overigens zijn we er niet erg happig op om de club te faciliteren.’’

De motorclub hoeft het pand niet uit omdat er sprake zou zijn van overlast. Het pand heeft een andere bestemming en mag niet worden gebruikt als verenigingsgebouw. Volgens de club is het lastig zoeken. In hun ogen frustreert de gemeente de zoektocht door contact op te nemen met potentiële huurbazen als de TTT daar is geweest voor een gesprek. De burgemeester ontkent dit.

Januari vorig jaar stelde Lenferink in deze krant dat de club behoort ’tot de zogenaamde éénprocent-motorclubs die in verband worden gebracht met criminele activiteiten’. In dit geval zou de club zijn gelieerd aan de Hells Angels. Lenferink zegt dat de handelwijze van TTT lijkt op intimidatie. De burgemeester refereerde daarbij naar de gebeurtenissen rondom het clubhuis van Pegasus. De leden van de TTT hadden zichzelf het clubhuis toegeëigend, zo oordeelde de rechtbank.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.