Historische eerste tegentreffer WVC komt op naam van UDO-speler Koos Habraken

Hielke Biemond
Derde klasse

In 3A schoot Koos Habraken zichzelf de geschiedenisboeken in. De speler van UDO maakte de eerste tegengoal van de zondagtak van WVC in competitieverband ooit

Genoeg voor de overwinning van zijn ploeg was dat overigens niet: 2-2. In een wedstrijd met twee gezichten was de kersverse fusieclub voor rust oppermachtig. Goals van Michael van der Zwet en Roy Weenink betekenden slechts een magere afspiegeling van de krachtsverhoudingen.

In de tweede helft waren de rollen omgedraaid en hadden de Oegstgeestenaren die de overhand hadden. Het resulteerde in de historische treffer van Habraken, gevolgd door de gelijkmaker van Bas Nieuwenhuizen. ,,Na rust zakte het bij ons als een plumpudding in elkaar’’, zag WVC-trainer Mo Bougrine, die wel een logische verklaring had voor het verval. ,,Het is Veense kermis en de jongens zakten door hun hoeven. Of moet ik zeggen: bierbenen.’’

ASC snoepte medekoploper Graaf Willem II VAC een punt af: 1-1. ,,En dat was zeker niet onverdiend’’, meende Raymond Noordam. ,,We speelden op de aanval en zetten ze onder druk en daar hadden ze geen antwoord op. Wij kregen de beste kansen.’’ Die benutten ging niettemin moeizamer. Twintig minuten voor tijd zorgde Jerome Rousseau voor de 1-0, maar in de slotfase moest ASC alsnog de gelijkmaker incasseren.

Door het puntenverlies van de Wassenaarders is Alphen nu de enige club die nog foutloos in. De ploeg van Rob Wolsleger won ook zijn derde duel, uit bij Bernardus (2-3). Kevin Duthler was de gevierde man aan Alphense zijde. Hij opende de score en boog na rust een achterstand om in een voorsprong. Die had Bernardus verkregen door toedoen van Stef Schinagl en Gerbrand van Breugel.

‘Saailingen’ noemde Teylingen-coach Laurens Mouter zijn ploeg na een magere 0-1 zege en een doelpuntloos gelijkspel gekscherend. Daar was op bezoek bij Altior geen sprake van: 4-5. Door treffers van Dorus van der Voort, Dirk Zwetsloot (2), George Hulsbos en Sepehr Safi bleven de Sassenheimers aan de goede kant van de score.

Mouter had echter lovende woorden over voor de uitblinker aan Ter Aarse zijde, Mark van der Weijden. ,,Dat ventje bezorgde ons een pak problemen.’’ Zijn drie goals, opgeteld bij die van Anton den Haan, volstonden evenwel niet voor de thuisploeg.

René Ras deed met Van Nispen zijn vorige werkgever, Nicolaas Boys, de das om: 1-2. ,,Een terechte overwinning, al kwam die laat tot stand.’’ In de slotfase maakte Ferry Smit de winnende, nadat Samir Krupic het bal voor rust al geopend had.

SJZ herstelde zich prima van de nederlaag in de derby met Meerburg. De Zoeterwoudenaren versloegen op eigen veld MMO: 1-0. Guus de Goede maakte halverwege het tweede bedrijf vanaf de stip het enige doelpunt van de middag. ,,We hadden het onszelf een stuk makkelijker kunnen maken’’, vond Rob van den Wijngaard. ,,MMO kwam puur om te verdedigen en het is lastig om zo’n muur te slechten. Desondanks kregen we een aantal prima kansen. Die lieten we echter liggen. Gelukkig wisten we het geduld op te brengen. Dat werd uiteindelijk toch nog beloond.’’

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.