Vertraging renovatie Dorpszicht valt mee

voorschoten

De materiële schade blijft onverminderd groot, maar de vertraging in de renovatie van de monumentale boerderij Dorpszicht in Voorschoten valt mogelijk mee. Als alles meezit wellicht slechts vier weken, denkt George van Vliet van de Gemiva-SVG Groep, eigenaar van het complex dat recent door brand grotendeels werd verwoest.

,,Het ziet ernaar uit dat we onze plannen snel kunnen uitvoeren', zegt het hoofd bouw en huisvesting van de zorginstelling. ,,Dat is al met al een flinke meevaller voor ons.''

Het is het resultaat van een vruchtbaar gesprek dat de organisatie onlangs had met de gemeente. Door de brand in de monumentale boerderij aan de Zwaluwweg moet de Gemiva-SVG Groep nieuwe tekeningen maken. Zij vreesde door ambtelijke procedures lang te moeten wachten op goedkeuring van de gemeente. Zo dacht men dat de nieuwe bouwschetsen opnieuw gedurende de wettelijke termijn van zes weken ter inzage zouden moeten liggen, om eventuele bezwaarmakers de kans te geven te reageren. Die angst heeft de gemeente echter kunnen wegnemen.

,,Aan de hele situatie verandert zo goed als niets'', aldus een woordvoerder van de gemeente.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.