Huifkar met vliegtuigtechniek in Leimuiden

Straathof en Kors bij de trekker waar de Huif-Car straks achter kan.
© Foto PR
Leimuiden

De Huif-Car 2.0 gaat het gevaarte heten. Het wordt een soort touringcar die door de trekker van boer Aad Straathof uit Leimuiden kan worden getrokken. Compleet met vliegtuigtechniek.

De melkveehouder en campingbaas heeft 30.000 euro subsidie gekregen van de provincie Zuid-Holland en de gemeenten Kaag en Braassem, Alphen aan den Rijn en Nieuwkoop. Hij is ’verheugd’ over deze bijdrage. Het geld komt uit de pot van 2,5 miljoen euro voor streekpromotie.

De huifkar wordt speciaal voor het recreatie- en boerenbedrijf gemaakt. ,,Hij wordt heel comfortabel’’, voorspelt Aad Straathof. ,,Geschikt voor vijftig personen. We gebruiken techniek uit vliegtuigen: de stoelen kunnen eruit. Zo kunnen we ook mensen in een rolstoel meenemen. Net als bij een huifkar wordt het dak rond en kan het eraf. De bodem moet helemaal kunnen zakken voor mensen die slecht ter been zijn.’’

Wat willen Straathof en zijn partner Petra Kors allemaal met deze Huif-Car? ,,We kunnen hiermee groepen naar interessante plekken in het Groene Hart rijden. Naar onze eigen boerderij De Straathof natuurlijk, maar ook naar bijvoorbeeld Archeon en Avifauna.’’ Straathof wil arrangementen aanbieden met andere bedrijven in de regio. De toeristen kunnen gehaald worden vanuit Amsterdam.

Meer nieuws uit Rijn en Veen

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.