Achttien maanden cel voor overval op woonark

Achttien maanden cel voor overval op woonark

Redacteur Rijn en Veen
Den Haag/Rijnsaterwoude

Twee even oude Hagenaars van 22 jaar hebben in mei wel degelijk een afgelegen woonboot aan de Leidsevaart in Rijnsaterwoude overvallen.

Dat achtte de rechter gisteren in Den Haag bewezen. Ze zijn allebei veroordeeld tot anderhalf jaar cel en gedragscursussen.

Vroeg in ochtend betrapte een bewoner twee donkergeklede mannen die probeerden in te breken. Hij zette het op een schreeuwen en hoopte dat de daders weggingen.

In plaats daarvan hoorde hij een van hen zeggen: ’steek hem neer, steek hem neer’. Daarna sloegen de daders een ruitje in. Doodsbang vluchtte de bewoner in zijn onderbroek naar buiten en sprong het water in. De achtergebleven vrouw in de woonark belde de politie. De daders vluchtten daarop alsnog. Zij werden later in de omgeving aangehouden. Zeiknat, omdat ze zich in het water schuil hadden gehouden.

Hun telefoongesprekken, die later in de gevangenis waren afgetapt, bewezen dat de twee de overval pleegden.De twee Hagenaars werden gisteren veroordeeld overeenkomstig de eis die de aanklaagster had laten horen tijdens de behandeling van de strafzaak twee weken geleden.

Meer nieuws uit LD

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.