Toon van Helfteren: basketbalbond kocht stemmen

Toon van Helfteren: basketbalbond kocht stemmen

Redactie Leidsch Dagblad
Leiden

Recordinternational Toon van Helfteren (61) vindt dat het besluit van de Nederlandse Basketball Bond om het nationale basketbalteam de komende twee jaar weg te bezuinigen, niet op een eerlijke manier tot stand is gekomen. ,,Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat het stemmen kopen is'', zegt Van Helfteren vrijdag in een groot interview in het Leidsch Dagblad.

,,De boel is voorgekookt'', vindt hij. ,,Al vóór de vergadering zijn vervangers aangetrokken van de vertrekkende NBB-bestuursleden. Zij komen van twee rayons die voor het stopzetten van Oranje hebben gestemd.'' De voormalig bondscoach is lid van verdienste van de bond, maar keerde zich er eind jaren negentig van af omdat hij zich stoorde aan het amateurisme, de kortzichtigheid en het 'zakken vullen'. Het besluit om het nationale team stop te zetten noemt hij 'een dieptepunt in meer dan veertig jaar'.

,,Nog steeds moet ik het zien voordat ik het geloof’’, zegt de coach van Zorg en Zekerheid Leiden. ,,Er worden pogingen ondernomen om het recht te trekken. Ik heb het idee dat de Federatie Eredivisie Basketball (FEB) het naar zich toe gaat trekken en het low budget gaat doen.’’

Lees het uitgebreide interview met Toon van Helfteren in het Leidsch Dagblad van vrijdag 30 november.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.