De Stal Stompwijk dicht door rondweg

Kringloop Stompwijk in 2010, toen het allemaal begon.© Archieffoto

Laura Heerlien
Stompwijk

Kringloopwinkel De Stal in Stompwijk moet na zeven jaar zijn deuren sluiten. Het gebouw wordt binnenkort gesloopt vanwege de aanleg van een nieuwe verbindingsweg rond het dorp.

Ondanks vele pogingen is het het bestuur van de stichting Kringloop De Stal niet gelukt een geschikt alternatief onderkomen te vinden. De leegverkoop is inmiddels begonnen en de artikelen zijn afgeprijsd.

De openingstijden van de winkel zijn donderdag van 19.00 tot 21.00 uur en zaterdag van 11.00 tot 14.00 uur. In verband met de leegverkoop is de winkel donderdag 13 juli tot en met zaterdag 15 juli extra open van 10.00 tot 16.00 uur.

Kringloop De Stal is ontstaan toen de H. Laurentiuskerk in Stompwijk een grote restauratie moest ondergaan. De inkomsten van De Stal kwamen altijd geheel ten goede aan de instandhouding van de kerk.

Medio 2013 was de restauratie van de kerk voltooid. De vrijwilligers vonden het zinvol om hun werkzaamheden voort te zetten voor meerdere goede doelen. De Stal bleef bestaan, het geld ging naar onder andere Roemenië en Polen, aldus het bestuur.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.