’Het springkussenfestival Oegstgeest mag niet verdwijnen’

,,Ik vraag me wel eens af waarom Oegstgeest geen feestweek heeft.''

,,Ik vraag me wel eens af waarom Oegstgeest geen feestweek heeft.''© Hielco Kuipers

Binnert Glastra
Oegstgeest

Een kroegbaas en een melkboer staan aan de bar te peinzen. De Oegstgeestse Oranjevereniging is wegens gebrek aan vrijwilligers en dalende sponsorbijdragen gestopt met het jaarlijkse springkussenfestival in de De Kempenaerstraat. Zegt de melkboer tegen de kroegbaas: Nou, dan organiseer jij het toch gewoon?

En zo werd Chris Schollaardt, eigenaar van café De Gouwe, de nieuwe drijvende kracht achter het jaarlijkse festival. ,,Want het zou doodzonde zijn als zo’n mooie laatste dag van de schoolvakantie zou verdwijnen.’’ Van 13.00 tot 17.00 uur kunnen kinderen tot 12 jaar zondag aan de Rhijngeesterstraatweg stuiteren, springen, glijden en spetteren op 350 meter aan springkussens. Van eenvoudige vierkante springkastelen tot tientallen meters lange stormbanen. De opblaasbare pret strekt zich uit van De Gouwe tot het gemeentehuis. De prijs is net als in voorgaande jaren 6 euro. Ditmaal inclusief limonade.

Steun

Schollaardt vond in het dorp veel steun bij ondernemers, die op allerlei manieren een bijdrage leveren. Toilethokjes, polsbandjes, aggregaten en EHBO-posten; van alles en nog wat wordt kosteloos geplaatst en geleverd. ,,Gelukkig maar, want zonder sponsors lukt me dit niet’’, zegt Schollaardt.

Hij is vast van plan het festival tot in lengte van jaren voort te zetten. ,,Al krijg ik vanaf volgend jaar wel meer voor mijn kiezen. Nu is het geregeld via de vorige stichting. Volgend jaar is het helemaal via De Gouwe en ik heb al gehoord dat het dan dús een commercieel evenement is. Dan levert de gemeente bijvoorbeeld al geen hekken meer.’’

Schollaardt laat zich er niet door kisten. Sterker, hij fantaseert al een beetje over de mogelijkheden voor een complete Oegstgeestse feestweek. ,,Ik vraag me wel eens af waarom we die hier eigenlijk niet hebben, zoals andere dorpen.’’ Misschien de melkboer maar weer eens een rondje geven.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.