Weer remise Scylla

Ron Hoogendam
Leiden

Scylla heeft ook zijn tweede eredivisieduel afgesloten met een 3-3 gelijkspel. De Leidse ploeg moest bij gastheer De Salamanders wel een 3-1 achterstand wegwerken.

,,We zijn niet ontevreden. Zes punten pakken in twee uitwedstrijden is niet slecht’’, vindt Scylla-speler Joey Boekkooi, die samen met good-old Gerard Bakker de achterstand wegwerkte tegen respectievelijk Jamshid Sedigh en Colin Rengers. De 24-jarige Leidenaar voelt zich, met aanwinst Kazeem Nasiru in de gelederen, als een vis in het water. ,,Met hem erbij kunnen we zeker voor de play-offs gaan.''

Nasiru moest na de pauze wel zijn meerdere erkennen in de sterk spelende Casper ter Luun (voormalig Pecos). Daarvoor rekende de Nigeriaan simpel af met Colin Jagers.

Tevreden kan Pecos allerminst zijn. De Oegstgeesters verloren met 6-4 van Scylla 2 en zullen de komende weken alle zeilen bij moeten zetten om mee te blijven doen voor de kampioenspoule.

Aan de Vliet ontbraken René Waterreus en Youri Soons wegens vakantie. Met een invaller uit het zevende team kon Pecos geen potten breken. Jop van der Wiel: ,,We zijn op dit moment een diesel, dus we moeten komende tijd wel aan de bak. Ik verwacht wel dat we ons spoedig zullen herstellen."

In de eerste divisie B trok Avanti aan het kortste eind (6-4) op bezoek bij Bit in Ede. Met name tegen Robert Jan van der Heijden was het kwaad kersen eten voor de Hazerswoudse ploeg. ,,Hij speelde ouderwets sterk en ze hadden ook een sterk dubbel’’, keek Avanti-kopman Steffen Greup terug. Greup en Simon Goessens waren goed voor twee zeges, Leon van Boven kwam er in Gelderland niet aan te pas.

De vrouwen van Scylla haalden gistermiddag opgelucht adem nadat ze een knappe 4-2 nederlaag hadden geleden tegen het sterke SKF. In Veendendaal baarde de jonge Esmee van Marwijk andermaal opzien met een fantastische 3-1 overwinning op de ervaren Jasminka Oeij en een nipte 3-1 nederlaag tegen de niet kinderachtige Tali Cohen. Marlotte Staps won wel van Cohen en verloor 'close' van Brenda Vonk. Marie Depuydt kon enkel tegen Oeij tot de vijfde game bijbenen.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.