Blauwe Vlag eindelijk weer in top in Katwijk

De Blauwe Vlag.© Archieffoto

Eric de Jager
Katwijk

Het Katwijkse strand heeft voor het eerst sinds 2007 zijn Blauwe Vlag terug. Het internationale keurmerk voor veilige en schone stranden en jachthavens was de afgelopen jaren een grote frustratie voor het kustdorp. Katwijk greep zo vaak naast de vlag, dat het zelfs lange tijd niet meer meedeed aan de verkiezing.

Naast Katwijk wapperen komend jaar ook aan de stranden van Noordwijk aan Zee, Duindamseslag, Langevelderslag en Wassenaarse Slag Blauwe Vlaggen.

De Katwijkse jachthaven voldeed ook aan het kwaliteitskeurmerk, net als Kempers Watersport in Leimuiden, Jonkman in Sassenheim en het Zwanengat in Warmond.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De Blauwe Vlag is een wereldwijde onderscheiding die jaarlijks door de in Denemarken gevestigde Foundation for Environment Education wordt toegekend aan stranden en jachthavens die veilig, duurzaam en schoon zijn.

De zwemwaterkwaliteit is daarbij een belangrijk criterium. De uitwatering van de Oude Rijn aan de noordkant van de Katwijkse Boulevard, die bij hevige regenval rioolwater uit het achterland in zee spuit, gooide op dat punt regelmatig roet in het eten.

Nieuwe afspraken over het spuien hebben daar verandering in gebracht.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.