Mannen en vrouwen Ajax beginnen sterk

Hielke Biemond
Cricket

De opening van het cricketseizoen verliep voor Ajax erg gunstig.

De Oegstgeester cricketclub won met veel nieuwe gezichten van Olympia, zonder de naar VCC vertrokken broers Joost en Bart Kooistra, Amitoz Bindra en wicketkeeper Roeland Sluytermans.

Opvallend is de aanwezigheid van Tom Baldock. Deze pas 22-jarige Australiër zal de club dit seizoen technisch ondersteunen. Tegen Olympia mocht Baldock direct laten zien of hij de boel onder controle had. De conclusie was duidelijk: ja dus. Ajax liet zien dat het er zin in had. Sunil Lamba was aan bat goed voor 82 runs en liet een sterk partnership zien. De Nieuw Zeelander Adrian McFedries zorgde met zijn 62 runs bij het batten voor de meeste ophef door dat te doen met drie vieren en acht zessen.

Ook Nisha Srivardana (38), Muzamal Iqbal (34) en Baldock (24) lieten zien dat Ajax aan slagkracht heeft gewonnen, want het eindigde op een totaal van 290. Na de lunch was het aan Olympia om dat totaal te benaderen. Maar met de pas 14-jarige Nehaan Gigani (4/22/4) als bowler heeft Ajax goud in handen. Tel daarbij op het snoeiharde bowlen van Baldock (2/23/7) en Olympia hees bij 112 runs na 22 overs de witte vlag.

De vrouwen van Ajax hadden geen kind aan Groen Geel. Terwijl de gasten voor 75 all out gingen, met Evelien Gerrits (3/16) en Eugenie van Leeuwen (2/19) als bowlsters, werd het karwei na de lunch vakkundig afgemaakt. International Christien Erkelens (24), Margreet Simpelaar (20) en Mikaela Grieg (6) waren de enigen die aan bat verschenen om de partij op 76 runs af te ronden.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.