Leidse leerlingen leren minister over antibiotica

Minister Jet Bussemaker kijkt geïnteresseerd mee.© Foto Museum Boerhaave

Theo de With
Den Haag/Leiden

Twee leerlingen van de mbo-opleiding gezondheidszorg in Leiden maakten minister Jet Bussemaker gistermiddag wegwijs in de wereld van de antibiotica. Ze wezen haar vooral op de dreigende gevaren van het gebruik van antibiotica.

Museum Boerhaave introduceerde enkele maanden geleden de Antibiotica Brigade. Dat is een rijdende tentoonstelling die laat zien dat overmatig gebruik van antibiotica een gevaar voor de volksgezondheid kan opleveren. De brigade deed gisteren Den Haag aan en kreeg minister Bussemaker en staatssecretaris Van Rijn op bezoek.

Antibiotica zijn sinds de ontdekking van penicilline door Alexander Fleming in 1928 hét geneesmiddel tegen bacteriële infectieziekten. Maar steeds meer bacteriën ontwikkelen resistentie tegen antibiotica. Dat betekent dat sommige infecties slecht of helemaal niet meer kunnen worden behandeld.

Twee studenten gezondheidszorg van het ID College en ROC Leiden liepen met de minister mee, vooruitlopend op het lesprogramma dat Museum Boerhaave ontwikkelt over antibioticaresistentie. In september heeft hun opleiding in Leiden de landelijke primeur van dit programma.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.