Historische promotie voor Warmunda

Hennie Kanbier
Warmond

Zeventig jaar na de oprichting is het Warmunda gelukt om de derde klasse te bereiken. Een absoluut hoogtepunt derhalve voor de Warmondse voetbalvereniging. De ploeg van Alan Campfens en Martin de Louw won net als in Stolwijk met 1-0 en zo kwam er tevens nog steeds geen einde aan een ongekende reeks van vierentwintig (!) wedstrijden waarin niet werd verloren.

De 1-0 zege, routinier Dennis Kramer kroonde zich met een gericht schot tien minuten na rust tot matchwinnaar, voelde goed aan op sportpark Overbos temeer omdat Stolwijk er alles aan had gedaan om een beter resultaat te halen. Dat verdienden de bezoekers eigenlijk ook wel, maar Warmunda bleef met het nodige fortuin overeind. De wilskracht droop er weer eens vanaf. Een belangrijke eigenschap van de zo succesvolle Warmondse hoofdmacht.

Schande

Op zich deed het resultaat niet meer ter zake overigens. Vrijdagavond kreeg de club de mededeling dat elf van de twaalf kandidaten in de nacompetitie uit zullen komen in de derde klasse. Door de winst in Stolwijk een week terug was Warmunda al zeker van een ticket. Onder het mom van een tv-programma dat Kanniewaarzijn heet, had de KNVB dus op een wel zeer ongelukkig moment de keuze gemaakt om de promotieregeling aan te passen.

In Warmond werd er terecht schande van gesproken en het ongeloof was groot. De thuisploeg had de zege zo kunnen schenken aan Stolwijk, dat dan sowieso in de derde klasse zou zijn gebleven. Dit blijft nu nog minimaal een week ongewis. Campfens is er echter de trainer niet naar om presentjes te geven en zijn voorbereiding bleef serieus van karakter. Op het veld was ook aan niets te merken dat Warmunda van plan was om de tegenstander tegemoet te komen, hoewel de blauwwitten verre van hun beste wedstrijd van het seizoen speelden.

Zwaar doorheen

Aanvoerder Vincent Solleveld wilde ook gewoon winnen. ,,Ik hoorde vrijdag dat we er al waren. Zaterdag heb ik de trainer gesproken en hij gaf duidelijk aan dat we moesten doen alsof we niets wisten van het aangepaste scenario. We wilden ook winnen om zo dit bizar goede seizoen fraai af te sluiten. Makkelijk ging het zeker niet en ik zit er eerlijk gezegd ook zwaar doorheen. Het maakt nu allemaal niet meer uit. We hebben gekregen waar we recht op hadden, hoewel we graag op de platte kar hadden gestaan als kampioen. Kickers’69 was echter net even te sterk, hoewel we die gasten wel de enige nederlaag van het seizoen hebben bezorgd.”

Nadat Stolwijk de nodige kansen had gemist of de voortreffelijke Arthur van Dam in de weg had gestaan of gelegen, klonk het laatste fluitsignaal en kon Warmunda eindelijk de vierde klasse verlaten. Het was minimaal zes of zeven keer zo druk dan bij een andere wedstrijd, maar enkel de jeugd liet zich op het veld zien bij het feestvierende elftal dat zo voortreffelijk voor de dag kwam na september 2015. Kennelijk was er onwennigheid over het succes bij de overige nuchtere Warmonders.

Zij bleven plakken bij de overkappingen voor de kantine. Voor ervaring op het gebied van successen moet je nu eenmaal niet in Warmond zijn. Maar dat deze promotie allesbehalve gestolen is, mag duidelijk zijn. De unieke prestatie levert weer veel derby’s op en daar is Warmunda veel te lang verstoken van geweest.

Warmunda-Stolwijk 1-0 (0-0). 55. Kramer 1-0. Scheidsrechter: Zorgui. Toeschouwers: 350.

Rode kaart: 77. Winkelman (twee keer geel).

Warmunda: Van Dijk, Zierikzee, Solleveld, Van Winsen (58. El Kourami), Arnst, Kest, Esman, Winkelman, Pont (46. Kalkema), Kramer (64.De Taeye), Dijkstra.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.