Foutje KNVB: Ababio was niet vrijgegeven

Hielke Biemond
Lisse

Het heeft niet louter voordelen om voetballers vast te leggen die afkomstig zijn van een profclub, ervaart FC Lisse dit seizoen.

De tweededivisionist kon tegen HHC Hardenberg niet beschikken over de nieuwe linksachter Randy Ababio. Hij was nog niet speelgerechtigd. Opmerkelijk, aangezien hij een week eerder tegen FC Lienden basisspeler was.

Een foutje van de KNVB, zo blijkt. Hij was volgens trainer Robbert de Ruiter ten onrechte vrijgegeven door twee medewerkers van de voetbalbond, en daarmee ook door het digitale systeem. Zijn vorige club, het Zweedse AFC Eskils, heeft daar nog geen toestemming voor gegeven. ,,Het blijft zonder consequenties, aangezien de fout niet bij ons ligt’’, zegt de trainer.

Hij hoopt dat Ababio zaterdag inzetbaar is in de derby tegen VVSB. In zulke situaties wacht de bond maximaal dertig dagen op permissie van de vorige club van een speler, weet FC Lisse uit ervaring.

Bij de deze zomer aangetrokken verdediger Timothy van der Meulen liet FC Homburg, waar hij eind vorig seizoen zijn spullen inleverde, niet binnen die termijn iets van zich horen. Daardoor is hij sinds afgelopen week speelgerechtigd. Hij zat tegen HHC Hardenberg op de bank en doet wedstrijdritme op in het tweede elftal.

Dat geldt ook voor de vorige week van Feyenoord overgekomen verdediger Bert Koomen. Hij is wel al vrijgegeven door zijn oude club.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.