Docos snoept koploper punt af, UVS stijgt

Hielke Biemond
Zaterdag derde klasse

UVS naderde koploper Floreant tot op een punt. De blauwwitten wonnen thuis van Gouda met minimaal verschil. William van Vliet tekende al na vijf minuten voor het enige doelpunt.

,,Het ging moeizaam. In de slotfase speelden zij alles-of-niets, omdat wij verzuimden het eerder af te maken’’, sprak Hans van Leeuwen niet geheel tevreden. Floreant pakte wel de eerste periodetitel omdat een gelijkspel tegen Docos volstond. De thuisploeg kwam tweemaal aan de leiding, maar even zo vaak bracht Melvin van Gent zijn ploeg op gelijke hoogte. De 2-2 viel in de achtste minuut van de blessuretijd. Trainer Nico van der Salm: ,,Op zich een goed resultaat, maar voetballend was het helaas weer minder dan vorige week. De balans is er nog niet.’’

Koudekerk kijkt nog steeds naar boven na een nipte zege op Oegstgeest. Akke Pennin was de enige, kort na rust, die een bres kon slaan. De thuisploeg deed zichzelf tekort met de magere zege, want de ploeg van Alex Redel miste alleen al voor rust de grootste kansen. ,,We hadden eigenlijk al kansloos moeten zijn, maar leefden nog. In de tweede helft ging het iets beter, maar al met al ben ik zwaar teleurgesteld in mijn elftal. En ik ben verantwoordelijk dus er is nog een stapel werk te doen bij Oegstgeest’’, sprak trainer Jerry Ubink verbitterd. Redel, zo werd bekend, blijft ook volgend seizoen aan bij de huidige nummer vier. De trainer is nu bezig aan zijn tweede seizoen bij Koudekerk.

Kagia besliste in een kwartier tijd het duel bij LSVV ’70. Dirk Jan Ligtenberg en Kevin Robelus deden de Leidenaars in die fase de das om. Freek Jansen: ,,We speelden in die fase als een blinde spookrijder. Gruwelijk slecht. Ronduit pupillenvoetbal.” Na de 0-3 werd Kagia slordiger en kreeg de studentenploeg kansen om nog in de wedstrijd terug te keren, maar de scherpte ontbrak. De Lisserbroekers liepen na rust nog verder weg via Rens Lamboo en Mark Zonneveld. Oefenmeester Anton Wijsman: ,,Toch ben ik niet geheel tevreden. Die gemakzucht had ons zomaar nog in de problemen kunnen brengen en dat vind ik onacceptabel.”

Na een enerverende pot keerde Roodenburg puntloos naar huis na een bezoek aan Zwammerdam (3-2). Onder leiding van Henk Buyn kwam de ploeg uit Leiden-Noord tweemaal op voorsprong door toedoen van Abdel Elbaroudi en Mohammed Elhamami. In de tweede helft ging het echter fout, mede omdat Elhamami een rode kaart kreeg. De thuisploeg scoorde in de laatste tellen de winnende treffer.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.