Noordwijk stuit op zwarte muur van Argon

Noordwijker Martijn le Conge in duel met Jesse van Nieuwkerk van Argon.

Noordwijker Martijn le Conge in duel met Jesse van Nieuwkerk van Argon.© Foto ORANGE PICTURES/KEES KUIJT

Nick Verwoerd
Noordwijk

Voor het eerst dit seizoen bleef de teller voor Noordwijk in een thuiswedstrijd op nul staan. Het bezoekende Argon hanteerde op sportpark Duinwetering een zeer defensief concept en daar had de formatie van coach Dogan Corneille het maar moeilijk mee. De rood-witten creëerden slechts enkele kansen. Die sorteerden geen effect: 0-0.

Door de remise raakte Noordwijk verder achter op koploper Ter Leede. De marge bedraagt nu zes punten. Ondanks het puntenverlies zag Corneille een lichtpuntje. ,,We hebben voor de tweede keer dit seizoen achterin de nul gehouden. We stonden op een gemiddelde van twee tegengoals, dat is te veel. Dat moet naar één. Onze verdediging stond vandaag goed. Maar voorin stuitten we op een zwarte muur. Desondanks waren er kansen voor ons, maar die werden gemist. Zonde!”

Eén van die scoringsmogelijkheden was voor Jeroen Borsboom. Al in de openingsfase van het duel verscheen hij na een leep passje van Stefano Gonçalves vrij voor doelman Romero Antonioli. De goalie pareerde het schot van de spits knap. ,,We scoren thuis gemiddeld drie doelpunten per wedstrijd. Als je dan, zoals vandaag, achterin een keer de nul houdt, ga je er in principe toch van uit dat je wint”, baalde Borsboom.

Het was de enige kans van de gastheren in het eerste bedrijf. Het overwicht leidde wel tot een hele reeks voorzetten in het Mijdrechtse strafschopgebied, maar daar bleef het dan ook bij. De in het zwart gehulde gasten stichtten eenmaal gevaar via de naar Quick Boys vertrekkende Jesse van Nieuwkerk. De spits, die eerder dit seizoen Noordwijk met twee treffers de das omdeed, stuitte op keeper Mustafa Amezrine.

Vlak na rust moest de sluitpost opnieuw aan de bak. Hij ranselde een afstandsschot van Wouter Winters fraai uit de bovenhoek. Meer reddingen hoefde Amezrine niet te verrichten. Zijn team trok het initiatief naar zich toe en leek na een uur spelen op weg naar een voorsprong. De doorgebroken Ruperto Dorothea werd net buiten het strafschopgebied echter gevloerd door Jasper Werkhoven, die er met een gele kaart genadig vanaf kwam.

Naarmate het tweede bedrijf vorderde nam de Noordwijkse druk meer en meer toe. Met de door Corneille naar het front gedirigeerde Brayen Bröcker als stormram ontketende Noordwijk een enorm slotoffensief. Het leidde tot een paar gevaarlijke vrije trappen van Marios Lomis en tot de grootste kans van het treffen. Vijf minuten voor tijd belandde een verre voorzet van de voor Denzel James ingevallen Jim van der Krogt via het hoofd van Bröcker bij de volledig vrijstaande Tjeerd Westdijk. Vanaf een paar meter voor doel vuurde hij naast. ,,Hopelijk speelt Argon ook tegen onze concurrenten op deze manier. Dan kan ons puntenverlies van vandaag meevallen”, meende Corneille.

Noordwijk: Amezrine, Gonçalves, Smith, Le Congé, Bröcker, James (80. Van der Krogt), Lomis, Hoogerwaard, Dorothea (79. Spil), Borsboom, Westdijk.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.