De Sfeerstal in teken van vlinders en bijen

Een vlinder van wilgentenen.

Robert Toret
Nieuwveen

Bijen en vlinders spelen een belangrijke rol in de voedselproductie van de mens: zonder deze insecten hebben wij geen eten op ons bord. En dus moeten we ervoor zorgen dat ze genoeg planten tot hun beschikking hebben die stuifmeel en nectar leveren.

Dat is de insteek van de Vlinder & Bijendag die De Sfeerstal in Nieuwveen op vrijdag 18 augustus organiseert. Op deze dag zal alles in teken staan van deze bijzondere beestjes. Zo kun je ze in de bloemenpluktuin zelf komen bewonderen. Imkerij de Nesse, uit Oudekerk aan de Amstel, is hiervoor aanwezig.

Poppen

De Vlinderstichting, de Groene Cirkel, het Bijenlandschap en het IVN Alphen zorgen voor voorlichting. Ook is er een koolwitjespakket te zien met eitjes, rupsen, poppen en wellicht net uitgekomen vlinders.

Workshops

Daarnaast worden er diverse workshop gegeven. Bij Ineke Visser kun je decoratieve vlinders maken van wilgentenen, voor aan de muur. Dit start om 10.00 uur, 12.00 uur en 14.00 uur en neemt ongeveer anderhalf uur in beslag. De kosten voor deelname bedragen acht euro per persoon.

Kastanjes

Nieuwvener Simon van Capel maakt insectenhotels van natuurlijke materialen als riet, dennenappels, kastanjes en takken. Hij verzorgt tegen ’een kleine vergoeding’ een workshop die speciaal voor kinderen geschikt is.

Meer nieuws uit LD

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.