Foreholte gestaakt na blessure Hoogervorst

Tessa de Wekker
Handbal

Foreholte was tegen favoriet Fortissimo uitstekend op weg, maar bij een achterstand van 14-13 werd het duel een minuut na rust gestaakt.

Naomi Hoogervorst brak op snelheid door, kreeg een duw mee en belandde met een smak op haar linkerelleboog. ,,Die ging vervolgens uit de kom. Het was een vreselijk gezicht", aldus trainer Ricardo Clarijs, wiens middenopbouwer een kwartier moest wachten op een arts en nog eens een kwartier op een ambulance. ,,Het is veel te gevaarlijk om hem zelf terug te zetten. Dat moet echt een arts doen. Intussen lag zij daar maar.’’

Na 45 minuten onderbreking bliezen de scheidsrechters het duel in Kooten af. ,,Die meiden waren weer helemaal koud en de schrik zat er bij ons goed in. Hun coach wilde koste wat kost doorgaan, maar ik ben blij dat de scheidsrechters het meest wijze besluit namen. In de eerste helft speelde Fortissimo ook al flink fysiek en kwam Naomi al op haar hoofd terecht."

Tot de blessure stond het vooral verdedigend prima bij de eerstedivisionist en ook aanvallend kon de nummer zeven -met zeven treffers van Dana Vincenten- prima mee.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.