Leidse kroegbaas: één gek verpest het voor de hele Harmo

Leidse kroegbaas: één gek verpest het voor de hele Harmo / foto Wilco Devilee

Leidse kroegbaas: één gek verpest het voor de hele Harmo / foto Wilco Devilee

Renée van der Nat
Leiden

Eén gek kan het voor een heleboel mensen verpesten. Dat zegt eigenaar Ben Luykx van café d’Oude Harmonie, naar aanleiding van een vechtpartij voor zijn zaak, zaterdagnacht op de Breestraat.

Volgens Luykx werd in de ’Harmo’ kort voor een uur één klant, een Leiderdorper (15), door de twee portiers de zaak uitgezet omdat hij vervelend was en zijn vriendin een tik zou hebben gegeven. ,,Het was geen vaste klant maar een onbekende. Dat naar buiten zetten, gebeurde op een keurige manier. Eenmaal op straat leek de kwestie gesust, maar ineens sloeg toch de vlam in de pan en ging die gast op de vuist met jongeren die altijd op de Breestraat en de hoek van de Papengracht staan en er bij ons niet in mogen.’’ Die knokpartij escaleerde waarna de politie, die zelf ook werd belaagd, ingreep en vijf arrestaties verrichte: knapen tussen de 15 en 18 jaar.

Luykx zegt al jaren overlast te hebben van jongeren die voor de Harmo staan en er niet in mogen. ,,Ze staan op straat te drinken, gooien soms flesjes of blikjes naar passerende auto’s en bussen, zorgen voor geluidsoverlast en gedragen zich vervelend.’

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.