Voetbal: FC Lisse doet zichzelf tekort

Redactie Leidsch Dagblad
Capelle aan den IJssel

Bij winst had FC Lisse zijn entree gemaakt in de topdrie, daarbij koploper Kozakken Boys en runner-up IJsselmeervogels in de nek hijgend. De ploeg van Misha kwam in en tegen Capelle echter niet verder dan een ietwat teleurstellend gelijkspel: 1-1.

Hoewel de bezoekers pas twintig minuten voor tijd op gelijke hoogte kwamen, dankzij een rake kopbal van Hanne Hagary, overheerste na afloop de teleurstelling in het Lissese kamp. Daar viel wat voor te zeggen, want op basis van de verhoudingen binnen de lijnen maakte slechts één ploeg aanspraak op de winst.

Voor rust kreeg FC Lisse een uitgelezen mogelijkheid om de score te openen. Nadat Koen Fokkema binnen de beruchte lijnen lichtjes gehaakt werd, schoot Renaldo Jongebloet de bal vanaf de penaltystip echter dramatisch zwak in.

Die misser leek de Lissenaren duur te komen staan. Vlak na rust schoot Gertjan Rothman een vrije trap vanaf veertig meter ineens op het doel van de daardoor verraste Mark de Vries, die zich volledig op de inzet verkeek, de bal slecht verwerkte en moest toezien hoe Marvin Strik er als de kippen bij was om de rebound binnen te tikken: 0-1.

Na de gelijkmaker van Hagary zette FC Lisse nog wel aan voor een slotoffensief, maar de winnende goal bleef uit, waardoor het voorlopig vijfde blijft.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.