AAV ’36 pakt uit tijdens jubileumjaar

Hielke Biemond
Alphen aan den Rijn

Eén van de sportieve hoogtepunten uit de geschiedenis van AAV ’36 valt samen met het 80-jarig bestaan van de Alphense atletiekvereniging. In het jubileumjaar neemt polstokhoogspringster Femke Pluim deel aan de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. ,,Het is gaaf om haar hier op de baan te hebben’’, zegt Elsbeth Littink-Hoogeveen, coach van AAV ’36. ,,Daar zijn we hartstikke trots op.’’

Ook voor de minder prominente leden moet het een bijzonder jaar worden. De vereniging wil vanwege het jubileum groot uitpakken.

Te beginnen met de 150ste editie van de Zegerplasloop, aanstaande zondag. Het vierjaarlijkse evenement heeft een compacter programma gekregen en is voor het eerst op zondagochtend in plaats van zaterdagmiddag. ,,We merken dat veel lopers dat aantrekkelijk vinden.’’

Op zaterdag 14 en zondag 15 mei organiseert AAV ’36 het NK meerkamp voor junioren. Tegelijkertijd houdt de vereniging open dagen, waar Femke Pluim waarschijnlijk een clinic geeft.

De vereniging maakt een bloeiperiode door. Het ledental is afgelopen jaar met twaalf procent gestegen. Dat komt volgens Littink-Hoogeveen mede door haar activiteiten als buurtsportcoach.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.