’Behoud huidig asielzoekerscentrum in Katwijk’

© Leidsch Dagblad

Alieke Hoogenboom
Katwijk

De opvangcapaciteit van het tijdelijke asielzoekerscentrum (azc) in Katwijk moet behouden blijven, vindt de ChristenUnie. Op dit moment is er in de azc’s aan de 1e Mientlaan plek voor bijna 1200 vluchtelingen.

Het college van B en W wil dat er op die plek een permanent azc komt waar zeshonderd asielzoekers kunnen worden opgevangen. Dat betekent dat er 600 vluchtelingen ergens anders in Nederland moeten worden ondergebracht.

De ChristenUnie wil dat de 1200 tijdelijke plaatsen voorlopig blijven en de gemeente pas over een paar jaar een besluit neemt over een permanente locatie.

CU-raadslid Gert Varkevisser vindt dat Katwijk een verkeerd signaal afgeeft als er tot halvering wordt overgegaan. Het is juist nu belangrijk dat er voldoende bedden zijn, vindt hij.

Het contract van het huidige azc loopt in januari 2016 af. Op het verzoek van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) hebben B en W de mogelijkheden voor een permanent azc in Katwijk onderzocht. Tijdens de raadsvergadering op donderdag 17 september leggen zij het plan voor aan de raadsleden.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.