FC Lisse verslaat IJsselmeervogels

Ruud Pattiapon
Lisse

De krappe 2-1 winst doet niet vermoeden dat FC Lisse glansrijk van IJsselmeervogels heeft gewonnen. Toch voelde het wel zo aan: in mentaal opzicht, qua spel en qua kansen. De 20-jarige aanvalsleider Guido Pauw tekende voor de totale Lisser productie maar had er tenminste één meer mogen maken.  Bovendien leek  arbiter De Lima Schepens hem een glaszuivere strafschop door de neus hebben geboord.

Ergens kon de jomge spits zich wel in de beslissing van de Lima Schepens vinden, gaf de jonge spits na afloop ruiterlijk toe. De schrandere spelleider liet zich door de tuimeling niet in het ootje nemen. Voor Lisse leken de druiven extra zuur te worden toen de Vogels luttele minuten later via invaller Ismael Çelen de gelijkmaker aantekenden.

Die voelde aan als een dolksteek, want Lisse was na de pauze heer en meester op eigen veld.Op een vrije trap van Richard van Heulen verlengde hij op magnifieke wijze de bal langs de verbouwereerde doelman Raymond van Emmerik.

Kevin Winter, ooit gevierd speler van IJsselmeervogels, was nadrukkelijk aanwezig en stond aan de basis van de winnende treffer van Pauw. Die pikte de steekpass van zijn ervaren ploeggenoot op om daarna in een halve draai Van Emmerik met een diagonale uithaal in blessuretijd opnieuw kansloos te laten.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.