Nedcargo wijst nieuw grondbod af

Alpherium.© foto hielco kuipers

Erna Straatsma
Alphen aan den Rijn

Transportbedrijf Nedcargo wijst ook het aangepaste koopaanbod van de gemeente Alphen aan den Rijn, voor tien hectare grond naast containerterminal Alpherium, af. De grond was bedoeld voor de bouw van een groot distributiecentrum.

Nedcargo had tot 15 februari de kans om in te gaan op een nieuw bod van de gemeente. Eind december verliep een eerdere afspraak over de grondaankoop. Op verzoek van het bedrijf kwam de gemeente daarna met een plan dat gefaseerde bouw van het distributiecentrum mogelijk maakte.

Wethouder Gerard van As (economie) betreurt het dat hij geen deal heeft met Nedcargo. ,,We hebben ze een uitstekend voorstel gedaan. Ik had goede hoop dat we er uit zouden komen.’’

Het tweede grondbod was duurder dan het eerste voorstel, waarover beide partijen in 2016 een overeenkomst tekenden. Dat komt volgens Van As door gestegen grondprijzen. ,,Het bedrijf vond onze prijs aan de hoge kant, maar volgens ons is het een alleszins redelijke prijs.’’ Precieze bedragen kan de wethouder niet noemen, om de onderhandelingen met mogelijke andere geïnteresseerden niet te schaden.

Hoewel Van As eerder zei dat 15 februari de absolute deadline was voor Nedcargo, laat hij nu toch nog ruimte open voor toenadering. ,,Het bedrijf maakt geen gebruik van ons voorstel, maar dat betekent niet dat de deur nu dicht is.’’ Mocht het transportbedrijf op zijn schreden willen terugkeren, dan kan dat.

Maar de mislukte deal met Nedcargo betekent wel dat de gemeente nu ook gaat praten met andere belangstellenden. ,,Er zijn twee partijen die elk zo een stuk grond willen afnemen. Geen tien hectare, maar elk drie.’’ Ook zou een aantal bedrijven ’uit het zuiden van Nederland’ interesse in het stuk grond hebben.

Nedcargo-directeur Diederik Antvelink was dinsdagmiddag niet bereikbaar voor commentaar. Eerder zie hij dat het afhaken van een klant reden was voor uitstel van de bouw.

Meer nieuws uit LD

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.