Leython bijt zich door de pijntjes heen

Robbert Minkhorst
Volleybal

Spivo is weliswaar hekkensluiter is in de tweede divisie, toch was Leython-trainer Willem Spierdijk ’dik tevreden’ met de 1-3 zege.

,,Onze aanvoerder en normale spelverdeler Dana van der Geer was ziek en verder hadden we nog wat pijntjes hier en daar. Daar moesten de speelsters zich echt doorheen bijten en dat deden ze prima’’, vond Spierdijk, die misschien nog wel het meest in zijn nopjes was over de nu spelende spelverdeler Lisan Cosman. ,,Ze is pas achttien en dit is haar eerste jaar bij ons. Ze moest nu de hele wedstrijd spelen en dat was daarom een zwaar examen. Maar ze is met vlag en wimpel geslaagd. Ze deed het voortreffelijk.’’ Na een eenvoudige 13-25 en 9-25 kwam Leython nog goed terug van een 9-2 achterstand, maar verloor het die derde set alsnog met 25-22. In vierde stelde het met 17-25 orde op zaken.

Gemini Kangeroes speelde twee uitstekende eerste twee sets, maar delfde tegen US 2 alsnog met 3-2 het onderspit. ,,We kwamen sterk uit de startblokken, ook omdat zij niet goed begonnen. In de derde set pakten zij het wat op en ging het bij ons langzaam minder’’, aldus assistent-trainer Ronald van Velzen. Na de overtuigende 13-25 en 19-25 waarin de ploeg weinig fouten maakte en sterk serveerde, ging het in de derde set wat minder soepel. De hoger geklasseerde Amsterdamsen brachten een aantal wissels in, wat het spel van de thuisclub duidelijk verbeterde. Na een achterstand van vier punten kwam Gemini/K. terug tot 24-23, maar moest de derde set alsnog met 25-23 uit handen geven. ,,We verloren kantje boord en dat was het keerpunt’’, aldus Van Velzen.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.