Terrassen Katwijks Andreasplein blijven op hun plek

Terrassen Katwijks Andreasplein blijven op hun plek
Katwijk

De terrassen op het Katwijkse Andreasplein blijven voorlopig op hun plek en dat geldt ook voor de openbare banken. Een meerderheid van de raad ziet er niets in om het vastgestelde terrassenbeleid meteen overhoop te halen.

Ook een voorstel om eetcafé De Bonte Kraai een nieuwe terrasplek te geven, is afgeserveerd.

De ondernemer wilde zijn tafels en stoelen meer richting de woningen verhuizen, zodat hij het terras niet hoeft weg te halen bij evenementen.

Durf, Hart voor Katwijk, Kies Katwijk en de VVD steunen hem daarin. Maar volgens wethouder Jacco Knape komt dat misschien twee keer per jaar voor en zal de gemeente dan ’soepel omgaan’ met een kleine verschuiving.

Ook alle andere wensen, zoals een plekje voor horecazaak Hé Jij gaan twee jaar in de koelkast.

In 2020 worden de terrassen op het plein opnieuw verdeeld. Dan mag er ook weer gesproken worden over de banken aan de rand. Die waren daar geplaatst omdat in het ontwerp was uitgegaan van terrassen in het midden.

Nu alle ondernemers hun terras aan de rand hebben geplaatst, staan de banken tussen de tafels. „Die halen we niet zomaar weg. We kunnen beter in 2020 evalueren dan op stel en sprong alles veranderen”, aldus Knape.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek