ARC zet coach opzij; assistent stapt op

Redactie Leidsch Dagblad
alphen aan den rijn

Voetbalclub ARC heeft zich ontdaan van hoofdtrainer Ron van den Berg, met wie het contract onlangs nog voor een jaar was verlengd. Assistent Paul Dijkman en ’mister ARC’ stapte zelf op.

,,Ik kan me voorstellen dat mensen verbaasd zijn’’, reageert bestuurslid technischezaken Willem Wiggemansen. ,,Het was een moeilijk besluit. Ik denk dat dataltijd het geval is, maar nu moest iemand weg in wie je pas geleden nog je vertrouwen hebt uitgesproken.’’ ARC staat op een degradatieplaats in de hoofdklasse A en verloor de laatste twee wedstrijden. Daarvoor haalde de ploeg uit drie duels zeven punten. De Alphense zaterdagclub degradeerde vorig seizoen uit de topklasse.

Pikant is dat twee eerder opgestapte mensen uit de begeleidingsstaf van de selectie zitting hebben genomen in de technische commissie. Die gaat over het aanstellen van coaches en halen van spelers. Ook enkele voetballers hadden ineens geen vertrouwen meer in hun trainer. Dat duidt op een een afrekening.

,,Dat vermoeden heb ik ook een beetje’’, reageert de weggestuurde coach op zijn vertrek. ,,Ik vind het een vreemde gang van zaken.’’ Zijn rechterhand Paul Dijkman kon het verhaal gisteren niet bevestigen. Hij was niet bereikbaar voor commentaar. Wel is de Alphenaar dinsdagavond laat zelf opgestapt, na het gesprek met Wiggemansen. De club ontkent een verband.

ARC heeft geen denderende reputatie als het om trainers gaat. Tussen 1998 en 2013 mochten maar twee coaches hun contract uitdienen. Edwin Vurens, die met de club uit de topklasse degradeerde, is een van hen, maar zijn drie voorgangers werden bijvoorbeeld weggestuurd. Dennis van den IJssel kreeg de zak met Sinterklaas, voor Willem Berckenkamp, de laatste coach die ARC kampioen maakte, bleek het kerstdiner zijn galgenmaal. Robbert de Ruiter werd een krantenartikel fataal.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.