Rijnsburgse Boys tot op het bot vernederd

Een geëmotioneerde trainer Niek Oosterlee gaat zonder toelichting te geven naar huis. © Taco van der Eb

Hielke Biemond
Rijnsburg

Niek Oosterlee gaf zaterdag zijn spelersgroep kort tekst en uitleg in de kleedkamer en vertrok vervolgens via de achterdeur bij Rijnsburgse Boys. De verklaring voor de aanwezige pers liet hij maar aan voorzitter Ad Hendriksen over. Niet alleen hakte zijn door de club aangekondigde vertrek erin, ook de blamerende 4-0 nederlaag op eigen veld tegen DVS’33 kwam hard aan bij de oefenmeester.

Hendriksen stapte vijf minuten na het laatste fluitsignaal de perskamer in. Wat iedereen eigenlijk al wist werd door de preses van de Rijnsburgers bevestigd: na dit seizoen gaat Oosterlee de Middelmors verlaten. Na zeven jaar is het volgens Hendriksen tijd voor een ’frisse wind’.

,,Als we eerste hadden gestaan, hadden we wellicht anders besloten. Maar het bestuur maakt nu een afweging. Na zeven jaar groeit een bepaalde situatie in het seizoen. Niek heeft hier altijd uitstekend kunnen werken en prachtige resultaten gehaald, maar nu is het tijd voor een frisse wind.’’

Het besluit van het bestuur kwam natuurlijk niet als een donderslag bij heldere hemel. Rijnsburgse Boys voetbalt al het hele seizoen ondermaats en dat is mede de schuld van Oosterlee. Automatismes ontbreken, ook omdat de coach bijna elke week twijfelde of hij nou met twee of drie spitsen moest spelen.

Zorgen

Het gevolg is dat de Uien zich ernstig zorgen moeten maken over het vervolg van de competitie. Waar de eerste zeven zich plaatsen voor de tweede divisie, staat Rijnsburgse Boys halverwege het seizoen op de achtste plaats. ,,Ik denk dat het toch nog goed komt. Dat baseren wij op het vakmanschap van Niek en op de kwaliteit van de spelersgroep. Na de winterstop komen we sterker terug’’, is Hendriksen van mening.

Wie zaterdag in Rijnsburg aanwezig was, zal zijn wenkbrauwen fronsen bij het lezen van de opmerking van Hendriksen dat er voldoende kwaliteit aanwezig is.

De thuisploeg maakte er tegen DVS’33, dat eerder dit seizoen met 3-0 won van Rijnsburgse Boys, een potje van. Er werd nauwelijks een fatsoenlijke aanval op de mat gelegd. De ploeg van Oosterlee leek nog met een gelijkspel weg te komen, maar in de laatste twintig minuten ging het faliekant mis. De gasten uit Ermelo vernederden Rijnsburgse Boys tot op het bot en gaven de geelzwarten veel stof tot nadenken.

Rijnsburgse Boys: Van Nieuwkoop, Tillema, Hessing, Freke (77. Tol), Troost, Celen, Van der Vijver, Vlug, Wijks, Leonard (60. Van Eeuwijk), Ignacio.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.