VanHarte:Vers, drie gangen en veel contacten

Foto Hielco Kuipers

Foto Hielco Kuipers

Susanne Moerkerk
Leiden

Een keer per week een maaltijd houden met buurtgenoten om nieuwe contacten te maken, of gewoon voor de gezelligheid. Dat is het concept van Resto VanHarte.

Wat ooit begon in Den Haag is nu uitgegroeid tot een concept met 35 VanHarte-buurtrestaurants. Na een paar keer proefdraaien geldt september als kennismakingsmaand voor de nieuwe Leidse locaties in verzorgingshuis Zuydwijck (maandag) en in het gezinscentrum in de Slaaghwijk (op woensdag).

Restomanager Alexandra Weststrate: ,,Iedereen kan zich aanmelden, dan weten we precies hoeveel we in moeten kopen. Alles is vers en de maaltijd start rond zes uur. Drie gangen, normaal voor 7 euro, nu voor 4. Ter kennismaking. Het is vooral bedoeld om contacten te leggen of te hernieuwen. Mensen zijn door verschillende redenen in een sociaal isolement geraakt en door lekker eten en een praatje krijgen ze weer nieuwe energie.’’

Het concept draait geheel op vrijwilligers. Gisteren liep er een handvol rond in Zuydwijck. ,,Boodschappen doen, tafel dekken, eten bereiden en gezelligheid brengen’’, is volgens Weststrate het takenpakket van de vrijwilligers.

Elke maaltijd heeft een thema. Gisteren was dat de Engelse avond (wortelsoep, een pie met kip en groenten en een trifle). Ook een budgetcoach, diëtist of de wijkagent kunnen aanschuiven. Weststrate: ,,Iedereen is welkom. Ouderen, kinderen, alleen of met het gezin. Maar wel vooraf reserveren via de site of telefonisch. En voor twee personen reserveren betekent geen tweepersoonstafel. We proberen één of twee grote tafels te maken. Dat is veel gezelliger.’’

Prijzen, locaties, tijden en andere informatie: www.restovanharte.nl

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.