Cricketers Ajax (L) eenvoudig naar winst

Pieter van der Vliet
Leiden

De cricketers van Ajax hadden in Amsterdam geen problemen met tegenstander Groen & Wit. De Oegstgeestenaren wonnen met 44 runs.

Net als in de eerste ontmoeting eerder dit seizoen in Oegstgeest waren de Amsterdammers niet opgewassen tegen een solide spelend Ajax. De eerste wedstrijd na de zomerstop werd duidelijk door Ajax gebruikt om iets te laten zien. Na de gewonnen toss openden Sunil Lamba (37, waarvan 7x4) en wicketkeeper Arthur Koppejan (20) met batten. Zij lieten zien er zin in te hebben.

Met de sterke opening werd de toon gezet. De Amsterdamse bowlers deden hun best, maar met regelmaat werden de runs bij elkaar geslagen door de bezoekers. Het eerste wicket viel na zes overs met 41 runs op het bord. Thomas Milde (56) kwam als derde batsman in en deed er nog een schepje bovenop.

Met geduldig spel liet Ajax het totaal oplopen, waarbij ook Dennis Brouwer (33) en Andy Young (13) zich aan het einde lieten gelden. De gasten kwamen tot een totaal van 212 runs na veertig overs.

Na de lunch was het op het Nelson Mandela Sportpark aan Groen & Wit om het totaal van Ajax te bestrijden. Daar slaagde het team niet in.

De Ajax-bowlers waren in vorm, hielden de druk op de tegenstander en de wickets vielen met grote regelmaat. Dankzij Dennis Brouwer (4/23/8) en Andy Young (3/23/8) die de wickets bestookten, ging de thuisclub na 37 overs met 168 all out.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.