Running Blind Leiden wil verder groeien

Running Blind Leiden wil verder groeien
Running Blind.
© Archieffoto
Leiden

In tweeënhalf jaar tijd is de afdeling Running Blind van de Leiden Road Runners Club gegroeid van 1 naar 17 leden. De initiatiefnemers van de Oogvereniging regio Leiden zijn tevreden, maar hopen op verdere groei.

,,We willen zoveel mogelijk mensen met een visuele beperking aan het sporten krijgen’’, zegt Rik Wouters. Bij Running Blind rennen blinden en slechtzienden onder begeleiding van een buddy.

Maar roeien, zwemmen, tandemfietsen of showdown (een variant op tafeltennis) kunnen ook. ,,In Leiden zijn tussen de twee- en drieduizend mensen met een visuele beperking. Die hebben we nog niet allemaal bereikt.’’

Om dat voor elkaar te krijgen houdt de Oogvereniging in de aankomende Sportweek van 9 tot en met 17 september een reclamecampagne.

De vereniging financiert dit met sponsorgeld dat ze ontvingen bij de afgelopen Singelloop. ,,We richten ons vooral op partners en mantelzorgers, want blinden lezen geen krant.’’

Een van de obstakels is dat blinden denken dat sporten niet lukt. Voor meer informatie kunnen zij de Ooglijn bellen: 030-2945444.

Meer nieuws uit Leiden

Keuze van de redactie