Uitglijder UVS in strijd om periode

Hennie Kanbier
Leiden

UVS heeft pas op de plaats gemaakt in de strijd om de tweede periodetitel. Op eigen veld verloor de ploeg van Arnold Overdijk en Hans van Leeuwen verrassend van SC Monster (0-1).

,,Dat mogen we onszelf aanrekenen. In de eerste helft kregen we twee dotten van kansen en zij creëerden eigenlijk niets. Een voorsprong zou de wedstrijd een andere wending hebben gegeven. Na de rust werd het er niet beter op en leek het af te stevenen op 0-0 en daar was het ook al met al een wedstrijd voor. Helaas kopten zij bij een spaarzame aanval de 0-1 binnen. Met vier spitsen probeerden we nog van alles, maar we hadden het gewoon niet”, oordeelde Overdijk.

De Leidse kansen voor de pauze waren niet besteed aan Cenny Scheffer en Rob van der Plaat. Na de doelwisseling was de ingevallen Tom Ligtvoet nog in de buurt van een treffer, maar tot scoren kwam UVS niet. Overdijk: ,,Kennelijk ligt deze tegenstander ons niet. Uit wonnen we wel, maar heel gelukkig. Toen speelden we nog beroerder.”

UVS blijft door de nederlaag op de vierde plaats staan, maar het kelderde in de strijd om de tweede periodetitel naar de derde positie.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.