Koningin Máxima op bezoek bij MS Research in Voorschoten

Koningin Máxima. foto ANP

Marieta Kroft
Voorschoten

Koningin Máxima neemt woensdagmiddag 28 mei op ’Wereld MS Dag’ de eerste Nederlandse uitgave van de internationale MS-Atlas in ontvangst. Dat doet ze bij de Stichting MS Research aan de Leidseweg in Voorschoten.

In deze atlas zijn nieuwe feiten en cijfers over multiple sclerose (MS) in Nederland en in de wereld in kaart gebracht.

Directeur Dorinda Roos is blij met de komst van de koningin. ,,De aandacht van de koningin voor zowel mensen met MS als voor de onderzoekers is zo stimulerend, dat heeft ons vakgebied nodig. Koningin Máxima heeft een enorme internationale uitstraling. Ze is de ideale persoon om de internationale atlas in ontvangst te nemen.’’

De MS Atlas verscheen voor het eerst in 2008. Nu is er voor het eerst ook een Nederlandse versie. Het in Voorschoten gevestigde onderzoeksbureau zorgde voor de aanlevering van de Nederlandse data en de vertaling van de van oorsprong Engelse atlas in het Nederlands.

Of de Voorschotenaren een glimp van de koningin kunnen opvangen, weet Roos niet. ,,Het hangt onder meer van het weer af of we ook buiten zijn.’’ In Nederland hebben zo’n 17.000 mensen de ongeneeslijke ziekte MS.

Meer nieuws uit Regio

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.