Hogere huizenbelasting in Katwijk onafwendbaar

Redactie Leidsch Dagblad
Katwijk

Katwijk moet vijf miljoen extra bezuinigingen. Dat ishet gevolg van een korting van het Rijk op de gemeentelijke bijdrage. Verder vallen de grondexploitaties tegen en heeft de gemeente vierentwintig miljoen moeten afschrijven. Een verhoging van de onroerende zaakbelasting (ozb) de komende jaren is onafwendbaar.

Katwijk is de afgelopen tijd met de operatie ‘Scherp aan de wind’ druk doende geweest met bezuinigingen. Behalve in de ‘eigen’ organisatie werd er gesneden op de bijdragen aan instellingen en verenigingen. De komende jaren geeft de gemeente elf miljoen minder uit.

De mededeling dat Katwijk vanaf volgend jaar tot 2018 vijf miljoen extra moet besparen, komt niet onverwacht. Alle gemeenten in Nederland hebben er mee te maken. Wethouder Willem van Duijn denkt dat de pijn uiteindelijk mee zal vallen. Hij vindt dat een beperkte verhoging van de ozb onvermijdbaar is, al beseft hij dat dit politiek gevoelig ligt. Katwijk heeft echter ook een potje met geld achter de hand om de verhoging geleidelijk in te voeren. De gemeenteraad kan beslissen om de ozb-reserve aan te spreken.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.