Vier maanden cel geëist voor zwaar huiselijk geweld

Jan Jaap Broekhuijsen
Voorschoten

Voorschotenaar Jeffrey H. (2) moet wat justitie betreft acht maanden de cel in, waarvan vier voorwaardelijk.

H. zou in augustus vorig jaar zijn toenmalige vriendin voor de ogen van hun dochtertje haast gewurgd hebben. Het meisje verblijft nu met haar mishandelde moeder op een geheim adres. Naast celstraf eiste het openbaar ministerie (OM) dinsdag bij de Haagse rechtbank ook verplichte agressiebeheersing- en drugsverslavingsbehandeling, een contactverbod en een verbod om de komende drie jaar in Voorschoten te komen. De verdachte krijgt woonruimte in Alphen aan den Rijn.

De relatie is inmiddels voorbij. De zoveelste ruzie tussen de twee liep 13 augustus vorig jaar uit de hand. Volgens het slachtoffer duwde hij haar op de bank, kneep hij haar keel dicht en schreeuwde hij dat hij 'haar keel zou doorsnijden en haar in brand zou steken'. De verdachte erkende dat de ruzie uit de hand liep. ,, Maar die bedreigingen heb ik niet geuit in het bijzijn van mijn dochtertje'', aldus de verdachte. Ook ontkende hij dat 'ie twee dagen later de zus van zijn vriendin voor 'kankerhoer' had uitgemaakt en haar had gedreigd in brand te zullen steken.

Het slachtoffer stuurde een advocaat naar de rechtbank die haar verklaring voorlas: ,,Ik ben bang, angstig en verdrietig, de gevolgen zijn verstrekkend en nog niet te overzien, ik veelvuldig nachtmerries, voel me ook bedreigd, mede doordat hij ook het contact bleef zoeken vanuit detentie''. De rechtbank wijst vonnis op 19 april.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.