T.rex komt op derde Binnenstadsborrel

De T-rex kwam langs op de Binnenstadborrel.

Mirjam Fik en Ruud Visser op de binnenstadborrel.

Nico Dijkshoorn over Leidse Elvis

1 / 3
Emile van Aelst

Het was een week van borrels en muziek, met dinsdagavond de derde Binnenstadsborrel, een initiatief van de partners in de Leidse binnenstad. De borrel werd gehouden in Natuurhistorisch museum Naturalis. Dit had alles te maken met de komst van de T.rex naar Leiden. Een paleontoloog van Naturalis gaf een heldere uitleg over de T.rex en de staat waarin zij zich bevindt, inderdaad een zij want de Leidse T.rex is een vrouwtje.

In het auditorium van Naturalis heette Centrummanager Erwin Roodhart iedereen welkom en stond kort stil bij het verlies van diverse winkelketens in het Leidse centrum. Gelukkig had hij ook goed nieuws te melden, want het gaat goed met het aantal bezoekers aan het Leidse centrum en ook het Aalmarktproject loopt op schema.

Corine van Empelen, marketing medewerkster van Naturalis, vertelde druk bezig te zijn met alle activiteiten rondom de komst van de T-Rex. Medio mei wordt de naam van onze T.rex op tv bekend gemaakt in het programma van Umberto Tan. De verwachte aankomst is 26 augustus en wordt een groot spektakel. Onder politie-escorte, met bioloog Freek Vonk voorop gaan de trailers met de botten richting Leiden, waar ze ontvangen worden door burgemeester Lenferink. Vanaf 10 september is de T.rex te zien in Naturalis.

Leidse handelshuis

Vrijdagmiddag was de officiële opening van het Leids Handelshuis aan de Stationsweg. In het huis zijn Leiden Marketing, Centrum Management, BV Leiden, Cultuurfonds, Ondernemersfonds Leiden en Economie 071 gevestigd. Na een openingsprogramma in Level over verleden, heden en toekomst van het Ondernemersfonds was er een receptie en rondleiding in het nieuwe pand. Bijna iedereen die op de een of andere manier iets met Leiden te maken heeft was naar de opening gekomen.

De nieuwe Cultuurmakelaar Mirjam Flik zit ook in het pand en was druk in gesprek met onder andere Gebr. de Nobel-directeur Ruud Visser.

Rob van Marwijk, voorzitter van Leiden Culinair, is alweer druk bezig met de dertigste editie van het culinaire festival. Rob had wel een hele leuke primeur, als eerste mag ik vertellen dat dit jaar het culinaire festival naar grotere hoogte dan ooit stijgt. Vanwege het jubileum komt er een reuzenrad te staan op Leiden Culinair, zodat de bezoekers niet alleen het plein, maar ook alle festiviteiten van de Lakenfeesten vanuit de lucht kunnen bekijken.

Voorzitter Michiel Zonnevylle van de 3 October Vereeniging kijkt met spanning uit naar 10 maart. Dan is de persconferentie waarop het thema voor het feest der feesten bekend gemaakt wordt. Leuk om ook Ronald Reigert weer te zien. Na zijn vertrek als general manager van Holiday-Inn laat hij Leiden niet in de steek en probeert zoveel mogelijk bij dit soort recepties langs te komen.

Ziel van Leiden

Het was de hele week alles Leids wat de klok sloeg. Het Stadslab is op zoek naar de Ziel van Leiden en wilde donderdagavond weten of de muziek in Leiden een ziel heeft. Een tiental muziekliefhebbers en organisatoren zoals onder andere Wouter Vermeulen van Café Lazarus en Barry Badbak, programmeur Leontine de Reede van Gebr. de Nobel, organisator Ton van Noort van de Leidse Jazz Award en Linda Capel van BplusC gaven in een korte pitch aan wat zij met muziek in Leiden hebben. Er zal nog heel wat afgepraat moeten worden, maar een ding werd wel al duidelijk: de Leidse muziekscene heeft een ziel, alleen lijkt het er regelmatig op dat er meer organisatoren dan bezoekers zijn.

De Leidse Elvis

Waar het in elk geval niet aan bezoekers ontbrak, was zaterdagavond bij de presentatie van het boekje ’De Leidse Elvis’ van Nico Dijkshoorn. Het werd gepresenteerd in een afgeladen Galerie Café De Leidse Lente.

Na de presentatie speelde Nico Dijkshoorn met zijn band The Hank Five nog een aantal goede blues- en soulnummers.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.