Zwaarbevochten zege Rijnsburgse Boys bij GVVV

Zwaarbevochten zege Rijnsburgse Boys bij GVVV. Archieffoto

Redactie Leidsch Dagblad
Veenendaal

In de spannende titelstrijd in de topklasse heeft Rijnsburgse Boys, de nummer twee, goede zaken gedaan door met pijn en moeite te winnen bij nummer vier GVVV (2-3). Een week eerder werd subtopper Katwijk al ternauwernood geklopt. Zodoende blijft Rijnsburgse Boys in het spoor van koploper Spakenburg, dat één punt meer heeft.

Op het kunstgras in Veenendaal kwam Rijnsburgse Boys tot tweemaal toe op achterstand. GVVV had minder balbezit dan de bezoekers, maar was effectiever. Via Dennis van Meegdenburg (1-0) en Tonnie Cusell (2-1) leidde dit tot doelpunten. Tot tweemaal toe kwam Rijnsburg snel terug. Een kopbal van Ronald Breinburg (1-1) en een van richting veranderde uithaal van Bart Freke (2-2) zorgen voor evenwicht.

Na rust zakte GVVV in. Rijnsburg kon weinig gevaar stichten. Joost Kuhlmann hielp zijn ploeg over het dode punt heen, door Kevin Winter te bedienen. Hij schoot de 2-3 binnen. In de slotfase - met ruim acht minuten blessuretijd - werd het slotoffensief van GVVV met hangen en wurgen doorstaan. Tot driemaal toe haalde een Rijnsburg-speler een bal van de lijn. Kevin Winter werd op een brancard van het veld gedragen, omdat zijn enkel dubbelklapte. Toch valt de blessure mee. Er is niets beschadigd.

Lees een uitgebreid verslag in het Leidsch Dagblad van maandag 27 februari.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.