Stichting Centrum '45 onderzoekt vertrek uit Oegstgeest

Marieta Kroft
Oegstgeest

Stichting Centrum '45 vertrekt waarschijnlijk uit Oegstgeest. Het landelijke expertisecentrum voor behandeling en onderzoek naar complexe psychotraumatische stressstoornis (PTTS) en andere traumagerelateerde klachten bekijkt of het de activiteiten kan samenvoegen op één locatie, namelijk in Diemen.

Dat bevestigt algemeen directeur Twan Driessen aan de vooravond van zijn vertrek. ,,We huurden in Diemen al kantoorruimte van suikerfabriek CSM'', licht hij het voornemen toe. ,,Afgelopen jaar kochten we alle gebouwen van CSM omdat we op zoek zijn naar één locatie voor partner Arq en Centrum '45.''

Of deze locatie inderdaad geschikt is, wordt de komende tijd onderzocht. Driessen verwacht dat de knoop niet eerder dan medio 2017 wordt doorgehakt.

Arq is op initiatief van Centrum '45 in 2007 opgericht. Het is een koepel van organisaties die zich bezighoudt met kennis over ernstige traumatische klachten en de preventie ervan. Ook wordt binnen Arq wetenschappelijk onderzoek gedaan en hoogspecialistische zorg geleverd.

Centrum '45 is al sinds de oprichting in 1973 gevestigd in Oegstgeest. Het initiatief kwam destijds van een groep oud-verzetsmensen en overlevenden van concentratiekampen uit de Tweede Wereldoorlog. Het centrum trekt patiënten uit het hele land.

In Oegstgeest werken tussen de 90 en 100 medewerkers. Zij hoeven niet te vrezen voor hun baan.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.